Alweer een weekend

Het leek wel of De Kater thuis speelde in Markelo: zowel Dames 1 als Heren 1 als Dames 3 was in de Haverkamp te vinden. Maar wie ging er met de punten naar huis? En hoe deed Heren 2 het met een minimale bezetting thuis in de Diekmanhal, en hoe deden Heren 4 het vrijdag in Wierden en Heren 3 zaterdag op de Universiteit?Allereerst Heren 2: Kennelijk was de start moeizaam. De eerste set ging verloren. Naar horen zeggen wat onnodig, maar daar heeft Heren 2 nog wel eens een klein beetje last van. Het blijft zaak de rust aan eigen kant te bewaren. Ondanks niet aanwezig te zijn geweest bij de wedstrijd, vermoed ik dat dat gebeurde tijdens met name de derde set: de overige setstanden waren namelijk: 25-17, 25-15 en 25-18. Dat duidt op een ruime winst.

Dan de vrijdagavond: dat werd een lange avond voor Heren 4. Gelukkig zijn ze op en top fit, want op training worden ze absoluut niet moe. Daarom konden ze het waarschijnlijk ook volhouden tot het alleruiterste einde van de eerste set en dan ook nog eens met setwinst op zak: 31-29. De andere sets werden sneller afgehandeld en ook allemaal met winst voor De Kater. De ranglijst is wat vertekend omdat het aantal wedstrijd dat de teams gespeeld hebben nogal verschilt, maar duidelijk is dat Heren 4 het erg goed doet en ook veel beter dan vorig jaar. Goed bezig mannen!

De afdeling Markelo had het moeilijker. Het leek er op dat Dames 1 een mooie pot aan het spelen was, maar het bleek uiteindelijk in wedstrijdpunten een behoorlijk tegenvallende wedstrijd te zijn: Puntloos moesten de Dames weer terug naar Enschede. Het leek er op dat ze ergens de pit niet hadden om te willen winnen. Tijdens de set stonden ze wel regelmatig voor, maar het lukte ze niet uiteindelijk het initiatief naar zich toe te trekken en de set te pakken.

Pit ontbrak er ook bij Dames 3 in de eerste twee sets. Markel-Up stond slechts een enkel plaatsje hoger, maar er leek een klasse verschil te zijn tussen beide teams. De thuisploeg speelde niet heel bijzonder, maar wel veel meer met het hoofd. Ze keken goed, liepen voor de bal uit naar de plaats waar de bal waarschijnlijk wel zou komen en maakten Dames 3 daarmee een tikje moedeloos…. De 3e set werd echter ineens wel spannend: De Katerdames hadden door dat er gewoon met veel plezier gebald moest worden en dat enthousiasme vertaalde zich meteen in serieuze druk voor de tegenstander. Die bleek in de eindfase nog maar nipt sterk genoeg, maar toch…. De vierde set bevatte weer wat meer onrust en dat nekte het team definitief: ook zij keerden puntloos naar Enschede terug.

Heren 1 dan? Had die nog wat in de melk te brokkelen in Markelo? Ondanks een beroerde derde set, waren zij toch de enigen die met een punt naar huis terugkeerden. En dat hadden er zomaar meer kunnen zijn… De eerste set werd in een zwaar bevochten eindfase in het voordeel van De Kater beslecht, waarna de tweede en de derde voor de thuisploeg waren. De vierde set leek naar Heren 1 te gaan, want ze stonden ruim voor in de eindfase. Helaas werd hun goede spel onderbroken voor een blessure van de tegenpartij. Het spel lag even stil en De Kater lag eruit: het maken van de laatste punten lukte eenvoudig niet en de set ging tegen de verwachting in toch naar de thuisploeg. Jammer!

Heren 1 en Dames 3 spelen komende donderdag om 19:00 in de Diekmanhal hun volgende wedstrijd, gevolgd door Heren 4 en Dames 2 om 21:00. Alle ingredienten dus voor een gezellige Kateravond! Heren 2 speelt zaterdag in Rossum en Heren 3 heeft een weekje rust.