De winst

Het is tijd voor een evaluatie: een evaluatie van de winst van afgelopen wedstrijd. Normaal is er niet zoveel te evalueren als je wint, maar toch is het deze keer wel aardig om hiervoor eens rustig achter over te leunen.

Zoals te lezen op het twitter bericht sponsort Heren 4 elk door Dames 3 gescoord punt met 1 euro. Maar er is nog meer: Teade sponsort ook nog eens 3 cent per punt, Anja sponsort 5 cent per punt, Joyce de Geeter sponsort voor 20 cent per gemaakt punt en Bert en jaap sponsoren voor respectievelijk 2 en 1 cent per punt. Dat klinkt al als dik verdienen, maar dat valt dan weer een beetje tegen als je maar 52 punten scoort in de hele wedstrijd…

Gelukkig waren er ook nog wel wat extra punten te verdienen, want de duik van Laura na de Ace (die wie ook alweer sloeg?) is ook een euro waard (Marije), net zoals de fantastische rol van Marije 50 cent waard was – althans volgens Judith 🙂

Karlijn vond het zo knap dat een hele lange ralley gewonnen werd dat ze er meteen een euro voor inlegde en de coach, alias ondergetekende, vond het dan toch wel een prestatie dat zijn team toch maar liefst 2 time-outs van de tegenstander wist af te dwingen – nogmaals, Dames 3 maakte zelf maar 52 punten…

Omdat de dames dat nog niet helemaal voldoende vonden, en bovendien toch wel graag meer motivatie willen hebben om de tegenstander minder te laten scoren en zelf meer te scoren, sponsort Dames 3 zelf elk door de tegenstander gemaakt punt met 1 cent per teamlid.

Als laatste is er dan ook nog een gift van 10 euro. En dan zit je toch al snel op…. zo’n 92.56 euro. Als ik zo snel even goed uit mijn hoofd gerekend heb.

We komen het geld vanzelf claimen!

 

Oh ja, de wedstrijd…. 52 punten biedt ruimte voor verbetering… Moeten we het zo zeggen? Nou ja, WVC speelt wat hoger in de derde klasse dan wij hopen uit te komen, dus verliezen is deze wedstrijd niet erg. Toch was het wel raar dat de wedstrijd eigenlijk nooit op gang leek te komen. Dat was in zekere zin in het voordeel van de Wierdense dames, want de dames van De Kater kwamen niet lekker op dreef. Slechts bij vlagen wisten ze ineens weer een aanval met wat meer vaart over het net te brengen en dan had WVC het ook meteen best moeilijk. Ze kwamen er wel uit – het was nooit makkelijk scoren – maar als er wat meer vaart in de wedstrijd gezeten had, was dat in het voordeel van de thuisploeg geweest. Tip voor de uitwedstrijd dus – maar ja… hoe bepaal je als underdog het tempo van de wedstrijd, gegeven je dat tempo omhoog wilt krijgen en in hoeverre is het slechts schijn dat WVC dan echt in de problemen zou komen…

Volgende week vrijdag is de volgende wedstrijd – en je kunt nog sponsoren!

Richard