Tijd voor een update

De eerste helft is inmiddels definitief achter ons. De eerste wedstrijden van de tweede helft zijn al gespeeld. De hoogste tijd voor een update dus.

Dames 1 is de tweede helft in elk geval niet slecht begonnen: er werd een set gepakt van de nummer 1 en twee wedstrijden met 4-0 gewonnen. En dat ondanks de op z’n minst krappe bezetting, veroorzaakt door allerhande ongemakken, vakantie en andere blessures. Gelukkig kan Dames 3 zo nu en dan invallen!

Dames 2 staat net als Dames 1 vierde, maar het gat naar de nummer 3 is enorm en de voorsprong op nummer 5 nihil. Zaak dus om te blijven presteren. Tegen het iets onder hen geplaatste TVO werd met 3-1 gewonnen afgelopen donderdag. Een wedstrijd met wat wisselende setstanden: de 2e set ruim gewonnen, de laatste set ruim verloren. De andere twee waren spannender, maar uiteindelijk wel in het voordeel van Dames 2 beslecht.

Dames 3 heeft last van een aantal blessures, met name op spelverdeling. Het is dan ook enige tijd geleden dat er punten gehaald werden. Aan de andere kant wordt er wel goed gespeeld tegen de top van de derde klasse. Helaas heeft zich dat nog niet vertaald naar punten, maar de weerstand die Dames 3 tegen deze teams biedt, geeft aan dat die punten er wel gaan komen.

Heren 1 beloofde in de tweede helft punten te gaan halen. De eerste wedstrijd leken de heren nog niet door te hebben dat de tweede helft al begonnen was (voor enkele andere teams was dat ook nog niet het geval), maar afgelopen donderdag lieten ze zien dat het ze toch echt menens is met het halen van punten. De nummer 2 werd met slechts een enkele setwinst naar Vroomshoop terug gestuurd en is nu naar de vierde plek gekelderd. Het voordeel voor Heren 1 is dat de staart van de competitie dicht bij elkaar staat. Komende vrijdag spelen ze tegen Time-Out dat net boven hen staat.

Heren 2 balt ondertussen lekker door. Harambee en Dynamiek werden met 4-0 aan de kant gezet (alhoewel het niet helemaal vanzelf ging), maar de klassering is dan weer verrassend laag, doordat andere teams wel punten hebben gepakt tegen de top 3. Rosstars dat op de 4e plek, nog net boven Heren 2 staat werd eerder met 3-1 verslagen.

Heren 3 is de laatste tijd wat gezakt maar de laatste twee wedstrijden werden met 3-1 winst afgesloten. De middenmoot staat redelijk dicht bij elkaar, dus nog een winstpartij kan voor een sterke stijging zorgen. Verlies daarentegen zal niet voor ernstige zorgen zorgen, zoals voorgaande jaren: de onderkant van de competitie is ver weg.

Heren 4 is werkelijk aan het vlammen.De hekkensluiter van de competitie werd vernietigend ingemaakt (ze haalden maar in 1 set 10 punten en ook niet meer dan dat: het totaal was een schamele 31…) Heren 4 staat nu 3e met een voorsprong van 8 punten op de nummer 4 en 10 punten achterstand op de koploper. De komende wedstrijd is tegen de nummer 2. Kijken of de heren ook onder druk kunnen presteren.