Weer verlies…

Dames 3 reisde ergens eind van de vrijdagmiddag af naar Denekamp om het daar op te nemen tegen een niet zo hoog geklasseerd team dan het team dat ze de vorige wedstrijd moesten weerstaan. Kans op punten? Het zal er niet in….

De derde klasse is lastig. Het is vergeleken met de vierde klasse toch wel een stukje moeilijker om te scoren, omdat de tegenstander gewoon wat slimmer is – of eigenlijk: dat was een van de redenen waarom Dames vorig jaar 2e geworden is. Een solide verdediging, snel anticiperen op een situatie, daar kom je een eind mee. Nu is het vooral schakelen naar een snellere aanval van de harder, of slimmer slaande tegenstander. En dan daarbovenop ook nog eens zelf, sneller slimmer en beter aanvallen. Ga er maar aan staan….

Ander lastig punt is de fos toegenomen serve druk. En dan kom je als team ondanks goed spel toch vaak puntloos thuis. En zo gebeurde ook in Denekamp. Het spel was goed, dat zeker, maar de aanval scoorde onvoldoende en de passing was onvoldoende om een set af te dwingen.

Anderzijds, lukt het nog steeds wel om vaak een heel deugdelijk spelletje neer te zetten. En daardoor is het voor de tegenstander dan toch nog wel moeilijk om de winst binnen te halen. Zelfs al worden er uiteindelijk weinig punten gescoord door De Kater, de punten worden ook niet makkelijk weggegeven. En dat gaat zich uiteindelijk wel vertalen in punten. Het team wordt ook weer sterker door de terugkeer van een aantal speelsters die een poosje uit de running geweest zjin. Daardoor kan het solide spel verder uitgebouwd worden, zonder – als extra voorwaarde – te moeten schipperen met de positie.

Bovendien staat Dames 3 er nog altijd beter voor dan Heren 1 en volgens hen is er niets aan de hand, dus waarom zou er dan iets aan de hand zijn voor Dames 3?