Kleine zaal, kleine bezetting

Dames 2 speelde vrijdag in Saasveld. Er is al eerder gememoreerd dat dit dorpje diep in donker Twente ligt en dat de zaal klein, maar niet direct fijn is. Dames 2 had misschien daarom ook bedacht met minimale bezetting aan te treden tegen de eenna laatst gerankte tegenstander. Bankspelers nemen immers alleen maar plaats in.

Verstandig? De eerste set lijkt er in elk geval geen vuiltje aan de lucht. Dames 2 doet wat ze moet doen en wint de set. Ruim ook nog, met 25-16. Te ruim? Zeiden we niet van Webton (tegenstander Dames 1) dat ze zich misschien wel te vroeg rijk rekenden? Saasveldia gaf duidelijk meer tegengas in de tweede set en maakte er zelfs een lange strijd van. Resultaat: 26-24 winst voor de thuisploeg. Oei, die tendens moet doorbroken worden, want anders kan het wel eens een minder leuke avond worden dan aan het begin leek te gaan worden.

25 – 22 verlies. Ai… Dat geeft de in de kleine, krappe zaal thuisspelende ploeg toch wel een klein lichtelijk niet bepaald te verwaarlozen psychisch voordeel. De 3-1 winst voor de thuisploeg hangt in de lucht… Zo gauw laat een kater zich echter niet in het nauw drijven: in een ongetwijfeld behoorlijk spannende set (hoe kom je anders aan een stand van 25-23 op zo’n moment in de wedstrijd?) winst Dames 2 het voordeel van de thuisploeg om te buigen en de set naar zich toe te trekken.

En dan weer: wie de vierde set gewonnen heeft… Ook Dames 2 pakt dus een 3-2 winst, uit een minder fortuinlijke positie. Wel zijn ze nu voorbijgestreefd door DIO Gelselaar, maar de achterstand is minimaal. Geen kater overboord dus.