Opmars Dames 1

Dames 1 speelde afgelopen vrijdag tegen het net boven hen geplaatste Webton Hengelo. De ranglijst is bijzonder spannend tussen de plaatsen 3 tot en met 6. Elk puntje winst of verlies kan dus een belangrijk punt zijn. En de dames zijn fysiek niet in topvorm; een aantal dames is uitgeschakeld met een blessure, waardoor de bezetting minimaal en niet altijd optimaal is. Kan het thuisspelende Webton hier gebruik van maken?

De eerste set geeft hierover geen duidelijk beeld. Helaas is een set uitslag altijd wel erg binair: 27-25 betekent ook gewoon winst voor de een en verlies voor de ander, ongeacht de strijd die tot deze stand geleid heeft. Webton was de toevallige winnaar van dat duel. Kennelijk spelen er echter ook andere zaken een rol, want de tweede set geeft een duidelijker beeld van de verhoudingen, of toch de fysieke fitheid van de fitte Dames 1: 25-14 voor de thuisploeg. Zijn de Katerdames door het einde van de eerste set uit het veld geslagen? Kostte het teveel inspanning?

Kennelijk toch niet helemaal, want ze bleken wel in staat het initiatief naar zich toe te trekken en de derde set te winnen, met toch ook weer niet echt onduidelijke cijfers: 25-17. Of rekende Webton zich gewoon al rijk? Kater in het bakkie om het maar eens zo te zeggen? Zo dat zo moge zijn, dan zijn de dames uit Hengelo wel erg traag van begrip, want ondanks het duidelijke signaal dat De Katerdames nog helemaal niet verslagen zijn, stelt niet de thuisploeg orde op zaken, maar trekt De Kater de lijn door en pakt ook de vierde set – zij het iets krapper dan de derde.

Het oude adagium dat de winnaar van de vierde set ook de vijfde set wint, doen onze dames dan ook nog eens gestand: ook Dames 1 werkt dus net als Heren 1 een 2-0 achterstand weg en zet deze om in wedstrijdwinst – in een uitwedstrijd. Dat is veerkracht.