Herfstvakantie donderdag

Alleen betekent dat niet dat het rustig was in de Diekman. Integendeel: er moest zelfs eerst gestreden worden voor een plekje bij op de donderdag! De heren lijken dat gewonnen te hebben, want alleen Dames 1 speelde ook op donderdag, terwijl Dames 2 en 3 zaterdag in de Pathmoshal speelden. Maar wonnen de heren ook?

Om dan toch maar met de dames te beginnen, zoals het hoort, zijn we snel klaar. Nou ja, ik wel, zij niet: het werd namelijk een 5 setter die in het voordeel van onze dames uitviel, maar veel meer details kan ik er helaas niet over kwijt. Het enige dat ik over de dames kwijt kan is dat ze wel een geweldige fotosessie hebben gehad, die inmiddels ook op hun eigen teampagina te zien is.

Dan de heren maar. “Ik moet vanavond tegen u spelen meneer” aldus een eerstejaars student. Nee, sorry, je moet tegen de oudjes (iets met teamfoto’s die zowel Heren 1 als Heren 2 nog up-to-date moet maken). Ik had er misschien niet bij moeten zeggen dat ‘de oudjes’ niet automatisch een makkelijke winst betekent… Time-out stond nu kennelijk op scherp…. Sorry heren…

Isivol, de tegenstander van Heren 2 ook. Zij of wij zouden na winst de leiding in de ranglijst overnemen. Zij zijn de nieuwe lijstaanvoerder geworden, alhoewel de kans groot is dat dat van korte duur is. Een schrale troost…

Heren 3 en Heren 4 stonden al vroeg in het veld. Heren 3 stond tegen de Rosstars te ballen, met een op het oog zeer positieve uitslag van 3-1. Het gevoel was bij de heren wat minder, aangezien het nogal wat moeite kostte om de winst ook echt binnen te halen. Het was zelfs bijna een vijfsetter geworden, en ook het punten verschil is tekenend: 101 om 97 (de site vermeld 96, maar dat klopt niet). Geen enkele set met meer dan het minimale aantal van 2 punten verschil gewonnen of verloren. Dat is tot het gaatje gaan….

Heren 4 speelde tegen een sterke tegenstander. Zo stapten ze het veld in en zo verlieten ze het. Ik heb ze wel eens – op een niet al te serieuze wijze – “luie draken” genoemd, maar misschien was het dit keer toch beter geweest als ze wat meer vuur hadden gespuwd…

En dan zijn we weer terug bij de dames. Dames 3 stond “vanochtend-vroeg-om-12:00” al in de Pathmos in het veld. Maar zeker niet meer te slapen. Van Dames 2 is nog geen uitslag bekend bij mij, op dit moment.