Goede start

Nou ja… het duurde natuurlijk wel lang voordat dat stukje over protest eindelijk eens vervangen werd door iets over het volleybal zelf. Van de eigen teams dan. De titel slaat dan natuurlijk op de respectieve prestaties van de verschillende teams.

Inmiddels zijn er al aardig wat sets gespeeld, door het ene team wat meer dan het andere, maar ook hier geldt dat het begin wat betreft het aantal sets: de eerste speelronde werden er meteen 5 vijfsetters gespeeld. Alleen Heren 1 en Heren 4 speelden slechts 4 sets en wonnen beide met 3-1. De enige verlies partij was voor Dames 3, maar dat was een nipt verlies.

De goede start is niet door ieder team doorgezet: Heren 1 speelt pas volgende ronde zijn tweede wedstrijd.Het is op dit moment dus nog wat lastig in te schatten of ze de P/D gaan halen. Alhoewel..

Dames 1 won de tweede wedstrijd met 3-1, maar verloor de laatste twee potjes met 3-1: een er van was echter een bekerwedstrijd, dus die uitslag doet de ranking geen kwaad.

Dames 2 noteerde een 4-0 verlies en 4-0 winst na de eerste wedstrijd. Ze lijken – vanaf de tribune – met name nog even aan hun nieuwe samenstelling te moeten wennen: er zijn wat verschuivingen geweest en dan kost het altijd even tijd om op elkaar in gespeeld te raken. Ondanks dat winnen is dan toch netjes en de verliespartij was tegen de nog ongeslagen (0 sets tegen) nummer 1. Dit biedt dus perspectief voor een leuk seizoen!

Heren 4 begint serieus aan de weg te timmeren. Het team startte twee seizoenen geleden met een minimale hoeveelheid ervaring in hun bagage, maar ze staan nu behoorlijk boven in de ranglijst. Ook Heren 3 staat er goed voor: slechts een enkel punt achter de nummer 1. Eindelijk lijken ze de magere jaren vaarwel te zeggen, die ze geplaagd door blessures doormaakten. De subtop is voor beide teams een prima stek om de competitie door te komen.

Dames 3 ontmoette in de tweede wedstrijd Rivo, die vorig jaar hoog eindigde en merkte dan de 3e klasse best wat sneller gaat dan de 4e klasse. Dat namen ze vervolgens mee naar de 3e wedstrijd die ze met maximale winst binnenhaalden: de eerste 4-0 in de derde klasse, waar het nu echt om de vorig jaar niet behaalde doelstelling gaat: klassebehoud.

De te verwachten titanenstrijd tussen Heren 1 en Heren 2 is nog niet echt losgebarsten. De beker werd nog met een samenstelling van beide teams gespeeld en in totaal zijn er slechts 3 competitie wedstrijden gespeeld. Heren 1 begon met een klein tikje, door 1 set minder te verliezen, maar Heren 2 heeft de lat meteen hoog gelegd door Dynamiek in hun thuishal geen setwinst te gunnen. En wat met name bleek, is dat er ondanks de korte voorbereiding inmiddels wel een team staat. Met een wedstrijd minder, maar ook 1 set tegen minder dan de nummer 1, staat Heren 2 er goed voor in de stand. En Heren 1 – die komen we nog wel een keer tegen tijdens de P/D. Of mogelijk ook in de trainingszaal.