Vierde plek! En het cadeau voor Marije

Het was vroeg; 11:00 aanwezig in de Pathmos. Waar? Ja, de Pathmos, niet de Diekmanhal, waar de zaterdag wedstrijden worden gespeeld in de Pathmos. Weer een leermomentje voor de nieuwe dames van het derde.

Ander leermomentje: Marije maakt erg lekkere brownies! 🙂 Je moet het trouwens wel in dat soort dingen zoeken, wil je het verder nog over “leermomentjes” hebben van de nieuwe dames. Ik heb een duidelijke voorkeur voor Single Malt, maar het Dames 3 team van dit jaar doet er zelfs nog een schepje bovenop: het lijkt wel een Single Cask team! Met als resultaat een (tikje vertekende, maar toch) vierde plek!

De enthousiaste toon maakt wel duidelijk dat er weer een positief resultaat neer is gezet voor het team dat debuteert in de derde klasse. En dat niet alleen: er werd zelfs gewonnen, precies zoals Marije voor haar verjaardag graag wilde hebben: winst. Tegenstander Devoko was met slechts 6 dames en coachloos naar Enschede afgereisd, maar er moet gezegd worden dat dat hen niet veel leek te deren. Natuurlijk klinkt het altijd erg goed om de tegenstander te prijzen als je gewonnen hebt, want dan kom je zelf nog beter uit de bus (of het vat), maar het is echt een eerlijk compliment naar de (leuke!) tegenstander.

Dames 3 was alleen sterker. En weer geldt dat het moeilijk te zeggen is wie er nu de sterkste speler was – en dat is precies het mooie van dit team.Maar er moet toch wel opgemerkt worden dat de vloer in de Pathmos nu al glimt, glanst en opgepoetst is dankzij het verdedigende werk van Jorien; Je ziet de bal eigenlijk al op de grond vallen, maar dan toch als en duveltje uit een doosje vliegt er dan weer een klein blond meisje naar en over de grond om te voorkomen dat de bal echt de grond zou raken.

Maar dan Marloes die lekker aan het doormeppen was op buiten en een paar lekker serves sloeg? Of Karlijn die ineens een hele serie maakt met haar serve, een paar goede ballen verdedigd in het achterveld en aan het net haar lengte goed weet in te zetten. En trouwens, Laura gaf ook blijk van een aardig “veeg vermogen”, want ook zij redde vaak een bal van de grond. Judith en Mirjam stonden ook weer scherp te spelen op het midden, zowel aan het net als in het achterveld. En Marije stond de eerste set het spel goed te verdelen, om daarna op buiten weer een vaste waarde te zijn als het gaat om scoren. En zo kun je ook de hele wedstrijd rekenen op Genie, die ook aanvallend steeds sterker wordt.

Maar het meest belangrijke was het commentaar iemand uit het publiek: het tactisch spel was beter, er werd slimmer gespeeld dan de tegenstander, de gaten werden sneller dichtgelopen omdat er sneller gereageerd werd op wat er komen ging. En dat is een heel belangrijk punt, waarmee Dames 3 aangeeft uit het juiste hout gesneden te zijn om goed mee te doen in de derde klasse en de vierde klasse echt ontstegen is.

Het publiek trouwens, was in ongekend groot: liefst acht mannen bezetten de tribune om te kijken naar Dames 3: bedankt voor de support! (Volgende keer rekenen we op een spandoek en toeters).