Protesten niet meer mogelijk

Handig om te weten als je morgen je eerste wedstrijd speelt of moet fluiten:

In de Bondsraad van december 2011 is besloten het protestrecht in álle competities af te schaffen. In een eerdere Bondsraad was dit reeds voor de 3e klasse en lager besloten maar in december zijn dus ook de overige klassen erbij gekomen. Dat houdt in dat met ingang van het seizoen 2012-2013 het voor teams niet meer mogelijk is een protest in te dienen tegen toepassingen dan wel de uitleg van spelregels door één van de officials.

Het recht van protest tegen een scheidsrechterlijke beslissing is een oude gewoonte binnen de volleybalsport. In geen enkele andere sport zien we de mogelijkheid tot het indienen van een protest bestaan. Het Hoofdbestuur is dan ook tot deze conclusie gekomen, ook gezien de administratieve en logistieke rompslomp die dit voor zowel verenigingen als de bond brengt.

Een gedachte over “Protesten niet meer mogelijk”

  1. Kon het niet laten:

    “In geen enkele andere sport zien we de mogelijkheid tot het indienen van een protest bestaan”

    Hockey? Tennis?

Reacties zijn gesloten.