De spanning stijgt…

Voor sommige teams althans. Dames 1 lijkt zich echt gesettled te hebben op de 4e plek, alhoewel een hele goede pot tegen het als 2e geplaatste HVC komende donderdag en een mindere partij van VVA nog kan resulteren in de 3e plek. Afgelopen vrijdag werd door de 3-1 winst in Maria-Parochie definitief zekerheid van de vierde plek afgedwongen. Ondanks de magere start, met een nipt verlies, wisten de dames de wedstrijd verder totaal in hun voordeel te draaien.

Dames 2 deed precies hetzelfde: de eerste set met 25-23 verliezen van Webton, daarna de overige sets duidelijk winnen en daarmee de 4e plek definitief in handen nemend, met 4 punten achterstand ten opzicht van de nummer 3. Ook daar dus dezelfde mogelijkheid om nog 3e te worden. Donderdag nog een wedstrijd tegen Esch Stars dat de plek onder hen bezet met 7 punten achterstand.

Dames 3 speelde op de UT tegen Harambee. Onder leiding van gelegenheidscoach Elise (uit Nijmegen), werd door de dames een 3-1 winst gerealiseerd. Weer een setje ingeleverd dus en dus minder zekerheid voor de 2e plek. Tenminste… veel hing af van de op datzelfde moment aan de gang zijnde wedstrijd van de nummer 2 (Lutheria) tegen de nummer 1 (Unisson). Spannend dus… (zie wedstrijd verslag).

Heren 3 [fotos!] zette een keurige 3-1 winst neer tegen Amicitia. Voorlopig is de zesde plek voor hen, met op drie punten in hun kielzog Vosta, dat komende donderdag in het voorprogramma van Heren 3 speelt. De laatste tegenstander van Heren 3 (Mare Volley) heeft 2 punten nodig, Heren 3 3 om zeker te zijn van hun plek. Ik gok op een vijfsetter…!

Heren 2 deed een dag na Dames 3 goede zaken op de UT, door met 3-1 te winnen van het als laatste geplaatste Harambee. De uitslag roept wat vraagtekens op, met name het punten totaal: Harambee 95 punten, Heren 2 79. Dat is efficient… En wat ik er van gezien heb (de laatste set met name) toonde Heren 2 een behoorlijke veerkracht. Na een verloren set en een achterstand van 5 punten halverwege de 4e set, wisten ze toch het tij te keren en de set naar zich toe te trekken. Mentaal sterk, dus een goed uitgangspunt voor de laatste wedstrijd, waarin 3 punten voldoende zijn om de 9e plek veilig te zetten – uitgaande van een 4-0 winst van Esch-Stars, die dat ook nog maar voor elkaar moeten zien te boksen.

En dan blijft, na al deze 3-1 winst uitslagen Heren 1 over. En uiteraard moet Heren 1 het weer eens anders doen dan de rest. Stelletje eigenwijze… Allereerst door het spelen van 2 wedstrijden in plaats van 1 wedstrijd. Met daarbij slechts 1 simpele opdracht: 8 punten halen. Dan kan er gebeuren wat er gebeurt, maar is de 2e plek voor ons. Simpel, uiterst simpele opdracht. De uitvoering is nader beschreven.