De aftrap van het jaar

Het jaar is afgetrapt en daarmee de eerste ronde afgesloten. Tijd om de balans op te maken. De laatste ronde van de eerste helft was in elk geval een goed begin van het einde! Slechts 3 verliespunten kunnen genoteerd worden. De gevolgen voor de stand zijn dankzij de nieuwe omgeving van de site direct te volgen onder het kopje standen.Donderdag trapten Heren 2 en Dames 3 af in een verder lege zaal, tegen Harambee. Harambee staat in beide poules in de onderste regionen, maar dat geldt ook voor onze heren. Een belangrijke pot dus. De Kater heren moesten de eerste set aan de studenten laten, maar herpakten zich en wisten ondanks gelijk opgaande standen toch aan het langste eind te trekken in de twee volgende sets. De stand van de laatste set geeft een vertekend beeld: 25-18, terwijl er lange tijd een grote voorsprong was voor De Kater. Een goed begin van het jaar, mentaal sterk, dus daarmee hopelijk genoeg spirit om door te stomen richting Eschstars en daarmee een iets veiligere positie in de ranglijst.
Dames 3 had een eenvoudige opdracht: 4-0 winnen. De direct concurrenten (Lutheria en Unisson) zouden zaterdag onderling de strijd aangaan. De missie is geslaagd. Het is niet zeker niet zo dat daarmee alles gezegd is, maar dat laten we verder aan Sietske over.
De late ploeg van donderdag bestond uit Dames 1, Dames 2 en Heren 1. Dames 2, nu 5e in hun poule, pakte de volle mep punten tegen het als 10e geplaatste Webton. De set standen geven een overduidelijke winst aan (net geen 13 punten tegen per set). Dames 1 zat toch met een kleine kater in de kantine, omdat ze de allerlaatste set op het allerlaatst, ondanks een voorsprong van enkele punten toch nog aan De Krekkers (10e op de ranglijst). Dames 1 bezet daarmee de 4e plek, met slechts 3 punten achterstand op de nummer 3.
Ook Heren 1 speelde tegen De Krekkers, dat direct onder Heren 1 staat in de ranking en deed dat beter dan Dames 1: als je dan een set verliest, verlies dan de 2e, dan kun je altijd nog dat verliesgevoel met een tweetal setwinsten overspoelen. Alhoewel voor de Mariaparochianen het einde later kwam dan gewenst: het leek wel of ze de laatste punten de wedstrijd maar zo snel mogelijk lieten aflopen om op deze doordeweekse dag toch nog maar snel een biertje te kunnen pakken. Als een nachtkaars ging de toch al niet zo helder schijnende wedstrijd uit. De ranglijst bij Heren 1 ziet er overigens lichtelijk bizar uit: De middenmoot probeert het aantal punten zo gelijk mogelijk te houden, wij staan 8 punten los van de numer 3 en 11 punten achter de lijst aanvoerder. De nummer 11 en 12 zijn de enige twee teams die niet boven de 20 en binnen 8 punten achter de nummer 3 staan.
Heren 3 was op zaterdag de hekkensluiter: zij speelden in de Pathmos tegen Amicitia. Een relatief eenvoudige overwinning, terwijl Amicitia slechts 1 plaats lager genoteerd staat. Tijd dus voor de heren om wat op te schuiven in de stand, wat door deze overwinning meteen ook gebeurt: Vosta zal voorbijgestoken worden, waarmee de 6e plek bezet zal worden.