Stilte

Na het jubelende verslag, met bijbehorende foto, van 21 november werd het even stil. We hadden de eerste plaats te pakken en Unisson (onze directe concurent) zakte zelfs weg naar een derde plaats, Lutheria was de nieuwe tweede. Nadat wij de wedstrijd van 1 december met 4-0 hadden gewonnen konden wij niets meer doen dan hopen dat Lutheria ergens punten liet liggen. Helaas won Lutheria hun laatste 2 wedstrijden van 2011 ook met 4-0. En alhoewel wij dachten gedeeld eerste te staan, dacht de Nevobo daar anders over en zette Lutheria boven ons op “doelsaldo”. Dat was even slikken, want nadat wij jarenlang hadden gestreden om klassebehoud in de vierde klasse, waren we toch wel erg gehecht geraakt aan ons eerste plekje… Gedurende het kerstreces hielden wij onszelf voor dat het wel weer goed kwam. De laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft moest nog gespeeld worden en wij moesten tegen Harambee, de nummer 10, en Lutheria had nog een wedstrijd tegen Unisson (nummer 3) te goed. Daar moesten we het verschil toch kunnen maken.

Vol goede moed begonnen we afgelopen donderdag dan ook aan onze wedstrijd. Op papier een ongekende hoeveelheid spelers. Ons hele team was aanwezig, alle ZEVEN speelsters waren er, en we hadden zelfs nog een invaller in de persoon van Malu. De 2 wisselspeelsters die we hierdoor hadden waren echter geen overbodige luxe, omdat Judith en Jorien nog niet volledig hersteld waren van hun blessures.

Om 19.00 begonnen we aan de wedstrijd en na wat leuke rally’s, een paar mooi geslagen ballen, een mooie serviceserie van Malu en één van Anja, een enkele timeout aan onze kant en wat meer aan de kant van Harambee, was de wedstrijd ineens afgelopen. Binnen anderhalf uur hadden we 4 sets gewonnen en 5 punten te pakken. Vol verbazing keken we elkaar aan, wat was hier aan de hand? Dames 3 maakt toch altijd optimaal gebruik van de aan hun geboden speeltijd, zodat het team dat na ons speelt ook nog even kan genieten van ons spel? Dit was wel een hele effectieve manier van volleyballen…

Maar terwijl wij ons in de kleedkamer en in de kantine al rijk rekenden moesten we weer afwachten wat Lutheria zaterdags ging doen. De nevobosite werd zaterdag veelvuldig bekeken, en in de loop van de avond kwam de verlossende uitslag. Lutheria had met 3-1 verloren van Unisson.

En zo sluiten wij de eerste seizoenshelft af met een eerste plaats!!! We hopen hem vast te houden.

Sietske