Wederom een vijfsetter voor Heren 4

Met 9 man op het wedstrijdformulier, een sterk afgeslankt team ten opzichte van het blessurefestijn de week ervoor, is heren 4 afgereisd naar Enter voor de verste uitwedstrijd van dit seizoen: Holyoke uit, altijd lastig. Hebben we die alvast gehad dachten we zo.

Nadat de toss was gewonnen door Vips konden we ons in een razendsnelle warming-up gereed maken voor de eerste set. Mart en Pierre zijn weer volledig hersteld van hun blessure en mochten direct in de basis beginnen samen met beide Sanders, Bedorik, Willem en Jeroen. Jurgen begon op de bank samen met Lukas, die nog niet volledig is hersteld van zijn enkelkwetsuur.

Heren 4 vloog onkarakteristiek goed uit de startblokken, wellicht mede door het feit dat deze wedstrijd de eerste van dit seizoen is voor de Enterse combinatie. Met hard werk, servicedruk en hier een daar een goed punt werd de eerste set zonder al te veel pijn en moeite over de streep getrokken: 25-19 voor de Enschedeërs.

De thuisploeg leek wakker geschud en in het tweede bedrijf keken de gasten al snel tegen een 10-3 achterstand aan. Aanvallend werd er te weinig druk gelegd waardoor Vips het initiatief uit handen bleef geven. Ondanks een goede comeback slaagden de Vips’ers er niet in de setwinst naar zich toe te trekken. In een zinderende eindfase kwamen de bezoekers nog wel langszij, maar helaas trok Holyoke in deze set aan het langste eind: 27-25 verlies en een tussenstand van 1-1.

Ondanks een wissel van spelverdeler – Jurgen maakte zijn opwachting – dreigde in de derde set hetzelfde scenario zich af te spelen. Het publiek ging achter de thuisploeg staan (niet de ploeg waar wij tegen speelden gelukkig, de Dames 2 wedstrijd ernaast trok beduidend meer bekijks. Deze wedstrijd werd overigens met 4-0 verloren tegen Pollux) en wederom keken de Vips vroeg in de set tegen een achterstand aan: 8-2. Een time-out later leek de ommekeer bereikt. Mede door een serviceserie van Willem lukte het langszij te komen halverwege de set: 14-14. De rest van de set lukte het geen van beide ploegen meer dan twee punten verschil te creëren, waardoor zich weer een spannende slotfase voltrok. Deze keer lukte het wel de set overwinning binnen te slepen: 26-24 en dus 2-1 voor.

Bij vlagen leken we beter in ‘oude lullen volleybal’ dan menig tegenstander, wat toch opmerkelijk mag heten gezien de gemiddelde leeftijd binnen het team. Ondanks de capaciteit sommige rally’s op miraculeuze wijze in leven te houden en ondanks aces van MVS Willem (Most Valuable Servicekanon), lukte het niet aansluiting te houden bij de tegenstander. Ze wisten goed de zwakke plekken in de defensie bloot te leggen en aan de uitspelende kant werd verzaakt deze gaten te dichten. Zo kregen we het voor elkaar een aantal keer achter elkaar op dezelfde wijze punten te verliezen (deze wijze ga ik niet omschrijven, je weet nooit wie meeleest). Lang verhaal kort: de set werd met 25-17 verloren en er werd wederom gewerkt aan contributiemaximalisatie: een vijfsetter!

De vijfsetter begon klassiek: 8-2 achter bij de kantwissel. Helaas was de set te kort om een ommekeer te bewerkstelligen. De vijfde set werd, helaas wederom, verloren: 15-9. Daarmee zijn gelukkig wel weer twee punten gepakt, waardoor na twee wedstrijden gespeeld al langzaamaan een plek in de middenmoot van de 1e klasse aan het ontstaan is.

Na afloop van weer een vermakelijke wedstrijd werd de scheidsrechter nog bedankt voor haar sterke fluitpartij, het is immers week van de scheidsrechter! De tellers hadden op het wedstrijdformulier bij de notities “Goed gespeeld!” genoteerd, wat er op duidt dat de wedstrijd nog enigszins om aan te zien was.

Na een pilsje onder de douche heeft heren 4 zich in lederhosen gehesen. Als voormalig Harambeeërs leek het een goed idee om de teampresentaties van de lokale studentenclub te bezoeken. Uiteraard met ons eigen thema en teamfilmpje: Fourtoberfest!

Komende donderdag (7 oktober) speelt Vips Bardot Heren 4 thuis om 19:00 uur tegen Havoc Heren 1. De tap staat open en toegang is gratis, fans zijn dus welkom!