Eerste viersetter van het seizoen voor H4

“Drama”, dat is hoe de afgelopen wedstrijd tegen Havoc Heren 1 kan worden samengevat. “Niet goed genoeg,” zou de omschrijving in drie woorden zijn en “toch nog een puntje gepakt” is de omschrijving met positieve insteek in vijf woorden.

In een kolkende Pathmoshal (er zaten op een gegeven moment toch zeker 10 mensen vanaf de tribune onze wedstrijd te aanschouwen, het merendeel voor de tegenstanders) trok Heren 4 donderdagavond ten strijde. Als enig spelend herenteam van de avond moest er toch iets aan eer te verdedigen zijn. Nou, niets bleek minder waar.

De eerste set ging nog denderend van start. Een prima servicepass werd omgezet naar een set op 12, welke koelbloedig door Bedo werd ingepompt. Deze side-out leek een prima opmaat voor een uitstekende wedstrijd. Schijn bedriegt, echter, want alhoewel de servicepass prima naar behoren liep, ontbrak het aan enig scorend vermogen. De Haaksbergse buitenblokkering was uitstekend, en ook op midden en diagonaal werden de scoringskansen onvoldoende benut. De set eindigde in een bedroevende 12-25.

In de tweede set werd de malaise, ondanks enkele wisselingen in personeel, moeiteloos doorgezet. Al vroeg in de set keken we tegen een 5-0 achterstand aan. Doordat de set met meer aanvallende intenties werd gespeeld, stond de servicepass nu meer onder druk. Daarnaast bleef het bij aanvallende intenties, want deze intenties werd nog slecht omgezet tot punten. Waar in de eerste set dachten het dieptepunt te hebben gevonden bleek die put nog dieper te zijn: 11-25 verlies en een 0-2 tussenstand.

Tot op heden in het seizoen heeft Heren 4 alleen maar vijfsetters gespeeld. Er moest dus wel even gewerkt worden om onze specialiteit, de vijfsetter, te bewerkstelligen. En dat was te merken! Ondanks wederom een achterstand aan het begin van het derde bedrijf, lukte het de heren ditmaal wel om terug te komen. Mede dankzij een sterk serverende Jeroen – die de rol van midden die serviceseries verzorgt moeiteloos heeft overgenomen van Willem – en het aanvallend vernuft van Dennis werd er in geslaagd met een bescheiden voorsprong (22-20) de big points te bereiken. Bij 22-22 leek de set overwinning en de vijfsetter nog even in gevaar te komen, maar in de slotfase trok Heren 4 aan het langste eind: 25-23 en een 1-2 tussenstand.

Waar een vijfsetter aan het begin van derde set op basis van de sets daarvoor nog een onrealistische droom leek, begon er nu toch echt een vleugje hoop te ontstaan. Gelukkig slaagden de Enschedese heren er prima in die hoop zelf de nek om te draaien door de vierde set pas te beginnen met volleyballen bij een 0-8 achterstand. Vanaf dat moment ging de set prima gelijk op, maar daar koop je bedroevend weinig voor als je een tegenstander er eerst 8 cadeau geeft: 18-25.

Zo werd de wedstrijd met 1-3 verloren. We hielden er toch nog een puntje aan over, maar er was op meer gehoopt.

Voor de trouwe volgers nog een limerick:

De eerste viersetter verloren,
Dat kon ons toch niet echt bekoren,
Een puntje gepakt,
Een biertje gebakt,
Zo gaat dat bij Vips senioren.

Donderdag 14 oktober keert Heren 4 terug voor wederom een thuiswedstrijd, ditmaal om 21:00 uur tegen RAS-H. Er zijn nog kaarten beschikbaar.