Twee punten van de koploper

De koploper? Welnee, niet meer. Niet na het bezoek van Heren 2 aan de Hoeve. Vrijdagavond, meest ideale tijd om op de bank te ploffen, TV aan te zetten en het bewegende beeld aan je voorbij te laten gaan. Of af te reizen naar een klein plaatsje met een lange naam en het aldaar op te nemen tegen de koploper.

De primeur van de wedstrijd was het optreden van Arjen als een echte libero. Ook dames 1 heeft een van haar spelers al eens ingezet als libero, maar bij de heren was de libero nog niet geintroduceerd. Arjen kampt echter met het probleem dat hij wel wil spelen, maar niet kan springen en Heren 2 kampt met het probleem dat de passing nog wel eens te wensen over laat. Laat Arjen nu net best aardig kunnen passen…

Zogezegd, zogedaan, zo niet de eerste set gewonnen. Dat kwam dan ook weer een beetje door de serve passing en doordat er nog wel eens wat onbehouwen tegen de muur geslagen werd. Het ontbrak dus aan finesse. Een kleine verbeterslag werd dus doorgevoerd en met hernieuwde moed en initiatief stapte Heren 2 het veld in. Er werd met meer overtuiging gespeeld en de tegenstander begon ook wat meer fouten te maken. Afgedwongen uiteraard :-). De set was en bleef constant spannend, maar werd door een alleraardigst beslissing van de scheidsrechter toch plotseling in ons voordeel beslist. De scheids deed het verder prima, op een paar rare ballen aan beide zijden. Nooit iets om je echt druk over te maken.

De derde set werd zowaar nog spannender. Heren 2 keek constant tegen een achterstand aan, maar wist die toch steeds weer terug te brengen tot gelijkstand. Net niet meer dan dat, maar toch genoeg om Isivol aardig zenuwachtig te maken. En terecht. Juist boven de twintig bleef De Kater dichterbij dan ooit en liet zich niet van de wijs brengen door de setpoints die Isivol had. Integendeel, een goede blokkering, een goede verdediging en een overtuigende aanval zorgde voor een setpoint voor Heren 2. En tegen de nummer 1, kun je dan maar het beste dit setpoint verzilveren: 28-26 voor De Kater.

Isivol is echter, ondanks het verlies van de koppositie dankzij deze twee setwinstpunten die Heren 2 gehaald had, erg aardig. Misschien dan wel niet zo duidelijk in het veld wat betreft het rucksichtlos maken van punten, maar wel wat betreft het invoeren van de stand. Waarschijnlijk vonden ook zij dat een uitslag van 25-19 in hun voordeel de wedstrijd veel meer recht deed dan de werkelijke 25-9 die aan het einde van de set in werkelijkheid op het scorebord stond.

De vijfde set was wel weer spannend, maar ja: Heren 2 had de vierde niet gewonnen…. het zat er gewoon net niet in, maar doet niets aan af aan de prestatie van Heren 2: er werd goed gespeeld, ondanks de druk van Isivol en ondanks de achterstand bleven de Katerheren geloven in eigen kunnen en gezien de winst van de derde set is dit zeker terecht. Rosstars is ver weg, omdat ze goed scoren tegen de top 3, maar de nummer zes (Webton) lijkt toch op serieuze achterstand gezet te zijn.