De tweede helft – de belofte

Heren 1 had het beloofd: in de tweede helft gaan we winnen. Hard nodig ook, want de concurrentie is onderling duchting punten aan het verdelen, waardoor aansluiten geen sinecure is. Afgelopen weekend stond Time-Out op het programma en dan wel in Diepenheim. Uit tegen een direct concurrent: loopt dat goed af voor het tot nu toe niet van zelf vertrouwen blakende Heren 1 (dat wil zeggen, volleybal technisch: in de kantine is het verhaal heel anders 🙂 ).

De eerste set lijkt op een net weer niet. De details omtrent de tot standkoming van de 25-23 nederlaag ontbreken, maar zo’n stand geeft in elk geval aan dat het spannend was. De tweede set evenzo. Sterker nog, dat beide partijen erg aan elkaar gewaagd zijn en gedreven om de winst te pakken, moge blijken uit de 28-26 eindstand. Belangrijk is dan te weten in wiens voordeel… De thuispartij. Dat kan een enorme dreun zijn voor een team dat met name moeite lijkt te hebben van het gebrek aan samenspel, waar zogezegd de olie nog niet lekker door stroomt. Geknars en gekraak – daar lijkt het soms meer op, waarop de raderen niet draaien zoals ze zouden moeten en – belangrijker – kunnen draaien.

Dus: 25-8, 25-10. Vernietigend…. Wat is hier gebeurd? Stand fout ingevuld? Blessure van de sterspeler? Bij gebrek aan informatie kunnen we echter niet anders dan stellen dat er geen bewijs is tegen de stelling dat het gewoon het spel van Heren 1 zelf was.

De vijfde set was weliswaar minder overtuigend (15-11), maar wel een belangrijke winst. Heren 1 begint echt op stoom te komen. De mentale weerbaarheid is kennelijk erg groot, blijkens het omzetten van een 2-0 achterstand in winst – in een uit wedstrijd. Nu is het zaak dit niveau even vast te houden, want de volgende wedstrijd is pas 21 februari, en dan tegen Set-Up, dat een wedstrijd meer gespeeld heeft, maar slechts 3 punten meer heeft dan De Kater Heren 1. Komt dus allen (alhoewel iedereen er eigenlijk al wel is, omdat alle teams dan thuis spelen)!