De slag in Rossum

Heren 2 speelde afgelopen zaterdag in Rossum. Een strijd die ging om een positie in de bovenste regionen van de ranglijst, al doet de huidige stand van zaken dat misschien niet direct vermoeden. Heren 2 staat ergens halverwege, maar heeft met name een achterstand in het aantal wedstrijden. Rosstars staat hoger, maar heeft al twee wedstrijden meer gespeeld. Twee seizoenen geleden bleek Rosstars een pittige tegenstander en ook vorig jaar zijn ze hoog in hun poule geeindigd. Een krachtmeting dus.Een krachtmeting die goed begon voor De Kater. Er vrijwel meteen toegeslagen door een strakke passing, gevolgd door een sterke serve (van Cas). De thuisspelende ploeg had hier even geen antwoord en moest accepteren dat De Kater de hele set een ruime voorsprong behield. De heren uit Rossum zijn daarmee echter niet zomaar uit het veld geslagen en de tweede set gaven ze dan ook aardig wat meer tegengas. Dat zette het spel van De Kater onder druk. Een achterstand van enkele punten halverwege de set was het resultaat. Koppen bij elkaar steken dus: rus bewaren, gewoon weer uitgaan van eigen spel, rekenen op meer weerstand en vol overtuiging in het spel staan. Dat lukt en de achterstand werd weggewerkt, omgezet in een voorsprong en uiteindelijk setwinst.

Rosstars bleek echter nog zeker niet aan opgeven te denken en verdedigde met veel overtuiging, zodat De Kater niet aan scoren toekwam. Het initiatief lag nu helemaal bij de thuisploeg, die meer en meer in eigen kunnen ging geloven en steeds overtuigender ging spelen. De voorsprong was groot en het lukte allemaal niet meer bij De Kater. De beleving was er uit, er kwam onrust in het spel. Een opleving aan het einde van de set bracht De Kater nog wel een beetje terug in het spel, maar  ruimschoots onvoldoende om ook maar enig gevaar te betekenen voor Rosstars, die de set dan ook ruim wonnen.

Terug bij af dus. Weliswaar een 2-1 voorsprong in sets, maar verlies van de vierde set is verlies van het extra winstpunt en ook nog eens de kans om de hele wedstrijd te verliezen. Geen goed plan. Rosstars zag dat echter wel zitten en bleef goed verdediging. Serveerde halvewege de set erg goed, zodat er een serieus gat ontstond. De Kater hervond zich echter op tijd, vocht zich terug door met enerzijds meer overtuiging, maar anderzijds ook de alertheid dat er niet direct gescoord werd, maar er meerdere aanvalspogingen nodig waren om de bal op de grond te krijgen. Rosstars probeerde alles uit de kast te halen om in de eindfase het tij te keren, maar de wissels brachten niet de gewenste breuk met de stijgende overtuiging waarop De Kater afstevende op de 3-1 overwinning. En zo geschiedde dan ook: De Kater versloeg een belangrijke concurrent voor een positie tussen de besten van de poule in een spannende en enerverende pot.

Volgende week wacht een volgende concurrent uit de hogere regionen: Apollo, thuis om 21:15 in de Diekmanhal.