Punten voor de babies

Dames 3 speelde donderdagavond om 19:00 in de vertrouwde Diekmanhal. Bezoekende ploeg was Pollux, de nummer 3 (nu 2) uit de competitie. Een stevige pot dus, terwijl het toch de bedoeling is zoveel mogelijk punten te scoren.De eerste set begon goed, de stand ging gelijk op. Een belangrijk verschil met de voorgaande wedstrijd is dat er veel minder afwachtend gespeeld werd. Alleen zaten er toch wel wat teveel onzorgvuldigheden in en dat kun je je tegen de top van derde klasse natuurlijk niet veroorloven. De tweede helft van de set trok Pollux het initiatief naar zich toe en werd het verschil in punten snel groter. Een kleine tegenvaller toch wel Er zit meer in.

Dat de Katerdames nog steeds met een selectie van 7 speelster redelijk kunnen wisselen in de opstelling, geeft hun flexibiliteit aan. Maar ergens ook hun zwakte: Mirjam schoof van spel terug naar haar eigenlijk plek op midden en stond als een dijk te blokken. Marije nam de spelverdeling op zich, wat weliswaar in deze wedstrijd een verbetering betekende, maar nog steeds geen ideale situatie is. Uiteindelijk breekt het de dames dan toch wel op dat de eerste spelverdelers op dit moment helaas met blessures kampen. Er is toch net een fractie meer onrust en onduidelijkheid in het veld – bijvoorbeeld over wie welke bal nu precies pakt.

Desondanks bleven de Dames goed bij gedurende vrijwel de gehele set. Pollux had het duidelijk lastiger, Dames 3 had de zaken beter voor elkaar. Maar het allerlaatste sprintje was toch voor Pollux, die net wat minder fouten wist te maken in de eindfase en zo de set naar zoch toe kon trekken.

De derde en vierde set waren het toch weer de onrust en onnauwkeurigheid, met name in de serve-verdediging die De Kater opbraken. Er ging teveel mis en dat kostte teveel punten. Het niveau van de tweede set werd niet meer gehaald en de tegenstander was te goed om daar geen gebruik van te maken.

Het is zeker geen schande om van dit team te verliezen. Belangrijk is dat de Dames weer wat geleerd hebben van deze wedstrijd, iets dat de volgende wedstrijd pas merkbaar zal zijn, maar op basis van het verleden is er meer dan goede hoop dat er toch ook nu weer een stap vooruit gezet kan worden. Vergeet niet dat dit een van de moeilijkste tegenstanders van de afgelopen weken was, maar er wel de meeste punten gescoord zijn: 59 tegen tweemaal 52. Vooruitgang is er dus zeker en de dames kunnen met een goed gevoel de kerst en jaarwisseling vieren om daarna aan de tweede helft te beginnen – met goede moed en een blik omhoog, richting een meer dan verdubbeling van de punten van de eerste helft.