Pleit beslecht

Het eind is daar, de laatste wedstrijden worden op dit moment nog gespeeld, maar ze doen er niet meer toe. Althans, op een enkel detail na, niet voor ons.

Heren 1 leek de tactiek van Dames 3 te willen overnemen door met een minimale selectie maximaal resultaat te behalen. Wellicht is het voor een volgende keer een beter idee de fysieke conditie van de mannen mee te nemen in de minimalisatie en de minimalisatie wat meer te spreiden in plaats van te kiezen voor een volledige uitschakeling van de buitenaanvallers. Ondanks een ruime voorsprong halverwege de competitie heeft in de laatste wedstrijd VVA de tweede positie over weten te nemen van Heren 1. Volgend jaar dan maar kampioen worden, om duidelijk te maken dat we toch echt nog wel wat kunnen?

Heren 2 is de enige die nog niet helemaal zeker is van zijn ranking: Als Esch-Stars gister van het hoger geplaatste Devoko gewonnen heeft met 3-1, dan zakken ze nog naar de tiende plaats, maar ook daarmee blijven ze zeker in de tweede klasse. Ondanks de vele blessures waarmee de heren zich helaas ook dit seizoen weer geconfronteerd zagen.

Heren 3 moet met 1 puntje verschil Vosta voor zich houden. Dat dat de zevende plek (uit 10) inhoudt, is volgens mij van weinig belang voor de heren. Ze doen lekker mee, moeten nog wat doen aan de wedstrijdplanning, zodat ze ondanks het grote aantal spelers niet met slechts 5 spelers in het veld hoeven te staan, maar verder kunnen we ook volgend jaar van hen waarschijnlijk wel weer een leuk seizoen verwachten.

Dames 1 speelde donderdag tegen de nummer 2 – HVC. Het lukte niet om meer dan 1 set te winnen, maar de 4e plek was toch al zeker, dus eigenlijk deed het er niet meer toe. Het spel van de dames liet volgens sommige toeschouwers nog wel wat te wensen over. Maar als je ‘slecht’ speelt, kan dat komen omdat je gewoon als team niet goed bent op dat moment – een off-day – of omdat de tegenstander je eigen spel zodanig onder druk weet te zetten dat je je normale prestatie niveau niet haalt. Wat het ook moge zijn, de 4e plek is een mooie klassering en kennelijk is er nog zeker ruimte om volgend jaar nog hoger te eindigen – anders kan er ook geen sprake zijn van ‘slecht’ spel. Dames 1 kan dus na dit seizoen omhoog blijven kijken.

Dames 2 verkeerde in eenzelfde positie als Dames 1: de 4e plek was al zeker. Enige verschil was dat de tegenstander net een plek lager geklasseerd was. En dat resulteerde in een leuke wedstrijd, die Dames 2 wel naar zich toe kon trekken, met slechts 1 set verlies. De dames hebben daarmee bewezen dit seizoen goed mee te draaien in de top van de 3e klasse. Een goede consolidatie van de vorig jaar behaalde klassering (toen net geen P/D). Vraag is nu of de dames de ambitie hebben om volgend jaar voor een nog hogere plek in de competitie te gaan strijden.

Dames 3 deed afgelopen donderdag bijna precies wat ze doen moesten: 3-1 winnen, zij het dat niet de eerste 3 sets gewonnen werden en er dus geen ‘mannetjes met vlaggen’ opgesteld werden om de promotie te vieren. In de andere berichten (Doelstelling niet gehaald, Vrouwendingen, Gelukkig hebben we de foto’s nog), die door de feestvreugde natuurlijk snel via deze website gedeeld werden is al genoeg gezegd, behalve dan nog dit: de dames hebben zin in de 3e klasse!