Dames 3 in Delden

We kunnen er lang over doen of kort. Ditmaal lang…

Na de, voor ons doen, extreem korte wedstrijd van 12 januari hadden wij wat te compenseren, want zo krijg je natuurlijk geen waar voor je spelerskaart. Dus waren wij extra vroeg aanwezig, zodat we nog van de kantine konden genieten. Helaas waren we de enige klanten en was het niet zo gezellig als vorig jaar, toen ze (spoeciaal voor ons?) een feestje organiseerden (zie; wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is krijgt bier). Toch konden wij in alle rust een kopje thee drinken en ons daarna rustig om gaan kleden, om vervolgens ruim op tijd in de zaal te verschijnen. Na een half uur inspelen begon keurig om 16.00 onze wedstrijd en ook daar namen we rustig de tijd voor.

De eerste set begonnen we wellicht iets te relaxed, waardoor we tegen een paar punten achterstand aankeken, maar na de eerste time out en de eerste keer fout yellen (d3 is bijgelovig) begonnen we echt te volleyballen. De tegenpartij was hier al wat eerder mee begonnen en zo volgde een spannende set. Bij 23-24 kregen wij de eerste kans de set te pakken, maar Devoc vocht zich terug en kwam op setpoint. Dit stuivertje wisselen herhaalde zich nog een paar keer tot wij uiteindelijk bij 29-31 de set wisten te pakken. Een uitslag die niet meer op het wedstrijdformulier past; wat zou de NEVOBO daar mee doen? (wij hebben ook nog steeds een vijfde set waarvan de NEVOBO ontkent dat we hem ooit gespeeld hebben)

Op deze manier krijg je wel waar voor je geld, dus ook in de tweede set speelden we lange rally’s. Jammer genoeg lukte het ons in het begin van deze set niet om punten te pakken, waardoor we telkens tegen achterstand aankeken. We wisten nog weer aardig terug te komen, maar uiteindelijk verloren we deze set met 25-22.

Inmiddels waren we ruim een uur en een kwartier aan het spelen. In de tijd waarin we vorige week de hele wedstrijd speelden, hadden we nu 2 sets gespeeld. En nog 1 verloren ook. Dat is wel waar voor je contributie, maar we hadden nog meer te doen, dus de knop moest om. We moesten sneller gaan spelen. Anders gingen we het nooit redden om op tijd bij Central Park te zijn, waar we hadden gereserveerd. En behalve sneller spelen zou winst ook wel leuk zijn, aangezien wij onze eerste plaats wel heel comfortabel vinden. De derde en vierde set wonnen we dan ook met 13-25 en 18-25.

Zo waren we toch nog na 2 uur volleyballen klaar en hadden we nog tijd genoeg om te douchen voor we lekker uit eten gingen.

Sietske