Wie wordt de coach van dames 1?

Op maandag 13 september stond onze wedstrijd tegen HVC in de voorronde van de beker gepland. Om 19:00 uur konden we beginnen met inlopen, dus was het zaak uiterlijk om 18:00 in de auto richting Den Ham (of all places) te zitten. Voor sommigen leverde dit wat stress op i.v.m. werk buiten Enschede, maar uiteindelijk was iedereen op tijd present.

Na het inlopen en -slaan kon de wedstrijd beginnen. Elisa, die niet mee kon doen i.v.m. een kleine medische ingreep, was meegegaan om de nodige aanwijzingen te geven. Al snel bleek echter dat een coach die buiten het team staat geen overbodige luxe zou zijn, want vlak voor de wedstrijd moest nog centraal besproken worden wie in het veld en wie op de bank zouden beginnen.

De uitslag van de wedstrijd geeft het beeld niet geheel juist weer. Tuurlijk, er waren een paar opstellingsfouten van onze kant en ook werd de bal iets te vaak uitgeserveerd, maar over het algemeen zag het spel er goed uit. De tegenstanders speelden gewoon degelijker met minder persoonlijke fouten en dipjes. Bovendien waren ze goed in staat de over het algemeen harde aanvallen van m.n. onze buitens te pareren.

Wij houden het er maar op dat we nog even moeten oefenen met de opstelling en met de service. Andere leerpuntjes: elkaar dingen verwijten levert geen punten op en een coach is geen overbodige luxe, maar bittere noodzaak! Daarom hier nogmaals de oproep: wie wil dit gezellige en enthousiaste damesteam helpen naar de nodige overwinningen?