Indeling competitie gepubliceerd

De voordelige klassenindeling voor het seizoen 2009-2010 is bekend. In deze ideale situatie, die nog wordt gedwarsboomd door allerlei terugtrekkingen en dergelijke, zouden H1, D1, D2 én D3 in een volledig bezette poule gaan spelen. H2 weet nu al dat het 1 tegenstander minder dan heeft; H3 is (nog) niet in  de indeling terug te vinden.

Dames 1 komt volgend seizoen uit in de 1e klasse B en treft een aantal oude bekenden. Leukste wedstrijd op voorhand lijkt de strijd tegen Twente Sparta, het tweede damesteam dat Paul Scheurink traint. Wat verder opvalt is dat de dames veel Twente in mogen trekken volgend seizoen.
Heren 1 speelt weer in de eerste klasse A. Doordat in de P/D alle teams (zonder te spelen!) doorgaan naar de promotieklasse, zijn er dit jaar slechts twee rechtstreekse degradanten uit de promotieklasse en die spelen in de andere eerste klasse. Dat geldt ook voor Flash, dat vrijwillig een stapje terug deed. Heren 1 heeft een aantal leuke teams als tegenstander, zoals Apollo 3, Twente Sparta 2 (voorheen DEC), Webton 2.
Heren 2 speelt in de tweede klasse A en lijkt dus slechts 20 wedstrijden te moeten spelen. Daar staat tegenover dat er de meeste ploegen in een korte straal rondom Enschede hun thuisbasis hebben. Dames 2 – 3 maal is scheepsrecht! – gaat op promotiejacht in de derde klasse C. Alle 3e klasses tellen gelukkig 12 ploegen, zodat een optimale competitie mogelijk lijkt. Wie precies de sterke en zwakke tegenstanders zijn voor H2 en D2 is voor mij moeilijk aan te geven, maar dat boeit ook niet: H2 gaat zich dit jaar geheel op eigen kracht handhaven (plaats 9 of hoger), D2 gaat vol voor die promotie!
Ook voor Dames 3 is het koffiedikkijken wat de mogelijkheden in de vierde klasse B betreft. Wel bijzonder is dat bij de eerste publicatie van de pouleindeling de klasse volledig bezet is. Zouden de dames dan eindelijk eens een volledige competitie spelen?
Ik neem aan dat het bestuur wacht of we compleet H3 op de been kunnen brengen, aangezien deze ploeg in het schema van de bond niet is terug te vinden. 

De volledige voorlopige indeling is hier te vinden: Download orlopigeklassenindelingnoord20092010.doc