D1 leert zichzelf kennen

De stemming na afloop van de wedstrijd tegen Polstars werd bepaald door de vierde set. Daarin liet Dames 1 het helemaal lopen en werd duidelijk dat mentaal niet iedereen op dezelfde golflengte zat. Jammer, want dat leidde erg af van het uitstekende spel van beide ploegen in de eerste 3 sets.

Op voorhand was duidelijk dat dit een leuke wedstrijd zou worden. De Kater en de Polstars komen elkaar vaker tegen enzijn aan elkaar gewaagd – twee aanvallende ploegen die “gewoon” lekker willen ballen. Als de veredelde familie Jannink de pass op orde heeft, is de Bentelose ploeg een topper in de eerste klasse. Het was dus zaak die te ontregelen, de verdediging op de goede plek te zetten en zelf volle bak aan te vallen. Dat lukte vanzelfsprekend de ene keer beter dan de andere. Om toch een kritische noot te kraken: het blok speelde maar niet in op de te korte setups van de Bentelose spelverdeelster en de lijnverdediging begon niet op de lijn.
Desondanks gingen alle sets gelijk op. Het kwartje viel in de eerste naar Polstars (23-25) en in de tweede ten gunste van De Kater (25-19). De derde set was dus erop of eronder. Het werd eronder (21-25), waarna dus dat bal demasqué volgde (10-25).
De Kater deed zich met die laatste set zelf dus tekort. Aan de ploeg om zaterdag in Veldwijk bij Hengelo te bewijzen dat dit eenmalig was en het team er weer staat. Volgens de bijzondere prognose-module van de Nevobo wordt het 3-2. Ik zie in mijn eigen glazen bol echter een spetterend optreden van De Kater, bekroond met een 1-3 zege. We zullen zien wie gelijk heeft…