Devoko met de schrik vrij

Beker Ook Devoko kon zich het verhitte potje van twee jaar geleden tegen de jongere garde van de Denekampse vereniging in de Pathmoshal nog herinneren. Zo agressief als toen, zo gemoedelijk verliep de bekerwedstrijd dinsdag. Niet dat regiodivisionist Devoko flierefluitend met de zege naar huis ging: wij hadden een setpunt in de vierde set en hadden dus op 2-2 kunnen komen.

07_08_heren1_2Hadden, want het werd in die set 26-28 en daarmee was de strijd gestreden. Voor de vierde keer op rij dit seizoen toonde De Kater een heel aardig spelletje, waar de twee klassen hoger spelende Denekampers het knap lastig mee hadden. Een prima prestatie, zeker als in aanmerking wordt genomen dat Geert niet eens mee kon doen en Robert voor het eerst in weken sportkleren had aangedaan na zijn kuitblessure.
In de eerste set was er wel steeds een duidelijk gaatje voor Devoko, dat te gemakkelijk de blokkering kon omzeilen en daarmee vrij kon inbeuken. Dat lukt in die fase vaak. De Kater werd echter steeds beter, paste de blokkering aan, wist zelf goed te scoren  – ook op mid  – en hield de hele wedstrijd lang weer een hoge servicedruk. De 19-25 van de eerste set toonde al aan dat wij niet zouden worden weggespeeld. Dat bleek: in de tweede kwam er nog meer controle in het spel, gingen de laatste foutjes uit het spel van De Kater en kreeg Devoko het steeds lastiger een gaatje te dichten. Een time-out hielp niet, de genadeklap bleek een supersnel 1-2-3’tje van Roel-korte pass-Henri-stijgje-Robbie-tjoepopdegrond.
Dat kwam wel even aan bij onze Devoko-vrienden. De coach besloot een stel vaste basisklanten in de ploeg te gooien en paste zodoende 3 wissels toe. Deze heren moesten de verliezers laten zien dat het anders kan. Dat bleek, al kwam dat ook door een zwakkere fase van De Kater. De pass was in die fase beduidend minder, de aanval veel te voorspelbaar (op buiten) en te vaak wild in plaats van slim. Vele te snel was deze set dan ook ten einde: 15-25.
De vierde set bood de kans dat recht te zetten, zeker omdat Devoko weer in de oorspronkelijke samenstelling de zaak af moest maken. Dat ging niet, want De Kater speelde zijn beste set ondanks de nog altijd eenzijdige aanvalstructuur. De servicedruk was er weer, er werden slimme en korte balletjes gespeeld, de blokkering was prima. Al snel wisselde Devoko een vaste waarde terug in het team, halverwege gevolgd door het terugbrengen van de hoogspringer die aaan de buitenkant de punten binnen moest slaan. Dat deed hij een tijd heel goed, tot boven de 20 het Kater-blok hem wiust af te remmen. De Kater nam een voorsprong van 1 punt en krabbelde zo richting de 25. Het ging mis met een foutserve en kleine, geforceerde puntjes.
De Denekamper supporters waren vooral te spreken over het weerwerk van de oude mannen uit Enschede. Dank voor het compliment! Wij hebben een heerlijke wedstrijd gespeeld – de mannen op buiten hadden het niet gemakkelijk maar bleven beuken en scoren, de middens trokken menig blok uit elkaar en tikten er zelf een paar binnen, de spelverdelers brachten de benodigde snelheid in de aanval. Aan weerszijden is ervaren dat dat geouwehoer van 2 jaar geleden een grote vergissing was. Zijn we daar ook weer klaar mee.