Binnensport, Bokjes en Bitterballen

In deze volgorde beleefde dames 2 donderdagavond weer een mooi avontuur. Om 21.00 uur mochten we aantreden. Een uurtje van te voren werd gezamenlijk een bakkie gedaan. Helaas was Henriet er niet bij, ons met ‘t schamele aantal van negen speelsters achterlatend. De tegenstander, bij deze ‘uitwedstrijd’ in de Diekman, was Vosta dames 3, een team dat de 8ste plaats in de competitie inneemt. Het zou, volgens de prognose, een eitje worden… maar wie gelooft die belabberde prognoses tegenwoordig nog? We moesten het toch allemaal zelf waarmaken.

De eerste set was geen leuke binnenkomer. Het begin was Belabberd. De concentratie was ver te zoeken, De Kater had het totaal niet onder controle en alle punten die Vosta binnenhaalde waren het gevolg van fouten aan onze kant. Zo stonden we halverwege de eerste set achter. Maar gelukkig werd daarna de draad weer opgepakt. De concentratie was er weer en we speelden weer ons eigen spelletje. Met 25-22 als uitslag staken we de eerste set in onze zak. Nu maar hopen dat de rest minder moeizaam zou gaan…

De tweede set was de concentratie weer terug. We speelden degelijk en lieten Vosta de fouten maken. Er was nog wel wat moeite om de gaten te vinden bij Vosta, ondanks dat we hier uitgebreid op hadden getraind. De ballen kwamen wat vaker terug dan gehoopt. Maar uiteindelijk was het 25-11 voor ons, geen slecht resultaat dus!

De derde set verliep als de tweede, maar dan nog net even beter. De gaatjes in de verdediging werden nog beter benut, ook liep de service erg goed! We speelden ons eigen spelletje en waren lekker aan het aanvallen. Waarbij we weinig tegenstand ondervonden. Met 25-07 als uitkomst (rondje voor de coach!?!).

En dan de vierde set… Bij een poule als de onze is het van belang geen kostbare punten te laten liggen bij zwakke tegenstanders… Binnenslepen dus!! De set begon erg lekker, een voortzetting van de vorige twee. Maar toen de eindstreep in zicht kwam, was het even gedaan met de concentratie. De tegenstander krabbelde weer wat dichterbij… Gelukkig was dit moment van korte duur en aan het einde weer overtuigend gespeeld, het werd: 25-16.

Nadat het onderdeel Binnensport met goed gevolg was afgerond, konden we ons gaan bezigen met de onderdelen waar we eigenlijk echt in uitblinken: Bokjes & Bitterballen! Het werd nog lang gezellig napraten in het Diekman, maar niet over de 1e set…