Het glazen bolleke

Nee, nu effe niet meteen denken aan de introductie van het edele herfstvocht. We willen even heel serieus vooruit blikken naar het seizoen, dat vanavond begint voor Dames 3 en zaterdag voor de andere 4 ploegen. ..

Tja, wat brengt het nieuwe seizoen dan voor de dames? Zoals elk jaar heeft het derde team weer een fraai aantal nieuwe speelsters – het zijn er soms zoveel op de training dinsdags, dat je het net amper terug kunt vinden. Dames 3 gaat deze jaargang nu eens echt voor het linkerrijtje. De progressie van de oudere garde plus de ambitie van de nieuwkomers moeten dat mogelijk maken. Het cynische “gezien het aantal ploegen in deze poule is dat linkerijtje niet te veel gevraagd’ laten we maar even onbesproken…

Dames 2 wist vorig seizoen menigeen te verrassen door heel lang mee te doen in de strijd om het kampioenschap. De ploeg wordt onder auspiciën van Maarten elk jaar beter, zoals nu ook weer te zien was op het voorbereidingstoernooi op de UT. Daarom is het niet te gewaagd om voor dit team in te zetten op PROMOTIE!

Voor Dames 1 lijkt dat niet weggelegd. Het team handhaafde zich in het eerste seizoen heel keurig in de eerste klasse, en leek dit jaar door te kunnen groeien naar een plek in het linkerijtje. Zwangerschappen en een moeizame voorbereiding geven nog niet te veel teamverband. In de beker bleek de ploeg nog te kort te komen. Het is te hopen dat in het (vermoedelijke) laatste Kater-seizoen van Patricia, Anke en Jacqueline de spirit snel gevonden wordt. Prognose: een plekje tussen 5 en 8.

Heren 1 roept zelf heel stoer dat handhaving de doelstelling is. Dat is met alle respect voor deze flauwe humor te laag ingeschat. De heren speelden vorig jaar in de leukste eerste klasse sinds jaren, met veel goede ploegen. Zelf presteerde het team ondermaats. 2008/2009 moet duidelijk maken dat de oude mannen het nog niet verleerd en evenmin versleten zijn – wij voorspellen een plek bij de eerste drie.

Voor Heren 2 laat de glazen bol een jaar van eerherstel zien. Het team vocht vorig jaar grotendeels tegen blessures én zichzelf. Daardoor moesten de mannen op het laatste moment alle zeilen bijzetten om via de PD degradatie te voorkomen. Dat lukte, en daarmee is alles gezegd. Want Heren 2 kan veel beter. Dat gaan ze dit jaar laten zien: een plek tussen 5 en 8 lijkt logisch.