Dames 2 goes Glanerbrug!

Zaterdag 27 september was weer de eerste wedstrijd van het seizoen voor de dames. Na een bemoedigend voorbereidingstoernooi, had iedereen er erg veel zin in en gingen we vol goede moed naar Glanerbrug. Toch was er ook wel een beetje spanning, want: resultaten uit het verleden… Afgelopen dinsdag op de training hadden we op advies van Maarten al geoefend om met prikballetjes hun opstelling, speelsters en vooral hun coach (“Mooi-pass”!) te frustreren. Tijdens het inspelen werden we bijgestaan door onze jongste supporter Finn. Toen bleek dat hij niet in de basis stond, heeft hij zich laten terugbrengen naar Enschede.

De eerste set verliep redelijk hectisch. Wie in de weg stond werd aan de kant geduwd, alles was geoorloofd, als de bal er maar overheen ging. Het was even wennen aan die vier wedstrijden/fluiters vlakbij elkaar. Je kon heel goed merken dat iedereen ontzettend graag wilde winnen; we waren ontzetend (misschien wel te) gefocussed. Na een achterstand, kwamen we terug. De eerste set van het seizoen was met 25-20 voor ons!!
Na de tactische aanwijzingen van Joke waren we klaar voor de tweede set. Hoewel we op alle vlakken meer in huis hadden dan de dames van Twente-Sparta, lieten we ons af en toe flink het hoofd op hol brengen en speelden we dan vooral tegen onszelf. Af en toe werden we totaal verrast door mooi geslagen ballen die op de meest wonderlijke manieren toch weer terugkwamen. We pakten toch wel weer de draad op, maar uiteindelijk verloren we met 25-22.
Set nr 3 was er eentje die vooral in het teken van ‘service druk’ stond. Deze druk kwam geheel van onze kant en zorgde voor stress aan de andere kant van het net. Aanval en pass liepen lekker. Er werd goed afgewisseld door de spellie en ook de aanval zelf was een afwisseling van prikballetjes en smashes… Een mooie uitslag van 25 – 8 (rondje voor de coach!! J) was het resultaat.
Toen kwam de vierde set… Waarin je kon merken dat de spanning toenam. We hadden natuurlijk geen zin er een vijfsetter van te maken. De dames van Twente- Sparta kwamen weer beter in de wedstrijd. Het ging een behoorlijke tijd gelijk op en aan het einde was het vreselijk spannend. Maar we zijn (voor ons doen, haha) koelbloedig gebleven en onder het deskundig toezicht van Joke is het gelukt de laatste set met 28-26 in de wacht te slepen. Kortom het was een heerlijk middagje Glanerbrug! En ik moet de dames complimenteren: super gedaan! Komende donderdagavond gaan we in het Diekman de strijd tegen VVA aan… wordt vervolgd…