D1 met hakken over sloot naar zege

Dames 1 heeft een lastig voorseizoen, met vakanties, zieken, drukte, zwangerschappen et cetera. Elke week is het dus de vraag wie en hoeveel er op training zijn. De acht aanwezige dames gingen zaterdag echter vol goede zin de strijd aan met Holyoke, dat met enkele jeugdspeelsters de wedstrijd inging gezien een vrijgezellenfeestje.

De Kater begon veel te tam aan de wedstrijd en gaf eigenhandig Holyoke een flinke voorsprong. Psychologie van de koude grond moest de dames weer in het eigen spel brengen. De foutenlast ging naar beneden, de serve werd beter (en gerichter op de juiste personen), de pass ook. Aan de buitenkant én op midden bleef het (de gehele wedstrijd) lastig om hard te scoren, maar een slimme bal volstond ook. De Kater kwam dichterbij, passeerde Holyoke en ging overtuigend naar de winst.
Dezelfde ploeg ging logischerwijs in de tweede set op jacht naar meer. Dat gebeurde, zonder dat het ook maar een moment echt flitsend werd.  Neemt niet weg dat De Kater in deze fase veruit de betere ploeg was en met grote voorsprong de set binnenhaalde (25-13).
In de derde was aanvankelijk, met Lenneke voor Mariëlle, niets aan de hand. De tweede wissel (Dymphy voor Ellen), op 19-14 of 19-15 voor, had geen gevolgen mogen hebben. Dat was echter wel het geval. Holyoke rook bloed en ramde keihard langs De Kater: 21-25.
De laatste set, met een wat door elkaar gehusselde ploeg, was het zaak dit verliespunt snel weg te steken en op zoek te gaan naar de winst in de wedstrijd. Maar De Kater was de weg én het vertrouwen kwijt en leek ook niet meer bij machte de zaak nog om te keren. Met Anke voor Dymphy, die te weinig steun kreeg van haar ploeggenoten, hoopte coach Roel via een stevige discussie met de scheidsrechter de ploeg toch nog op scherp te krijgen. Mede door wat lawaai van het kijkende H1 kwam er toch weer geloof op resultaat. Een 21-24 achterstand werd, via de continu goed save serverende Ingrid, ingelopen en uiteindelijk omgezet in een 26-24 setwinst.