Topwedstrijd in Pathmoshal

Kleintjedekaterkrant “Het zal zo’n 20 jaar geleden zijn dat er in Enschede een volleybalwedstrijd werd georganiseerd op internationaal niveau.” De openingszin van het krantenartikel van april 1988 had ik hier ook kunnen tikken. Want na die klapper tijdens het eerste lustrum van vv De Kater is er opnieuw 20 jaar niet meer op dat niveau gebald in het Enschede. Een stunt van formaat van dat kleine clubje destijds.

Nou ja, klein clubje. De Kater bevond zich toen in een bloeiperiode: jaar na jaar kwamen er nieuwe teams bij. De maximale omvang van 4 heren- en 4 damesteams was bijna bereikt. Oprichters Gert Boerman en Gosse Boonstra stellen in het artikel: “Zo’n bloeiende vereniging is machtig (voor de jongere generatie onder ons: daarmee werd destijds hetzelfde bedoeld als vet, red.) maar het persoonlijke moet er niet afgaan”. Da’s gelukt. Lees meer over de interland tegen het ooit sterke Zweden en over wat meer achtergronden van onze vereniging.
(met dank aan Gosse voor de knipsels!)