Heren 4 staat bovenaan rechterrijtje

Dit seizoen treedt Heren 4 op tegen een Haaksbergs drieluik: Havoc, RAS-H en ISIVOL. De eerste wedstrijd (thuis tegen Havoc) is inmiddels gespeeld (1-3). De tweede wedstrijd stond donderdagavond 14 oktober 21:00 uur op het schema.

Razendsnel schoot de Enschedese equipe uit de startblokken. Met Sander K als libero (Pierre was helaas afwezig) stevende de Vips’ers op een comfortabele setwinst af. Hoe de ballen soms weer terug kwamen is onduidelijk, want er leek in de eerste set geen tegenstander in het andere speelveld aanwezig te zijn. De set werd royaal met 25-10 gewonnen.

Bij vlagen was echter duidelijk dat de Haaksbergenaren beter moeten kunnen. Hier en daar kwamen ze goed uit de hoek en flarden van volleybaltalent leken van tijd tot tijd door te schemeren. Het doemscenario voltrok zich dan ook in de tweede set. Waar in de eerste set goed werd gestart, viel Heren 4 in de tweede set weer terug in oude gewoonten: al vroeg in de set werd tegen een achterstand aangekeken. Licht overdonderd door deze ontwikkeling na de prima gespeelde eerste set, is deze achterstand ook niet meer overbrugd: 17-25 setverlies en daarmee een 1-1 tussenstand. Het goede eerste bedrijf is daarmee effectief geneutraliseerd.

De derde set was ietwat beter, maar toch bleven de Enschedeërs achter de feiten aanlopen. Het initiatief bleef liggen bij de zuidwesterburen en Vips kon hooguit aansluiting houden maar niet het verschil maken. Toch leek er iets van beweging in de wedstrijd te zitten. De libero van de tegenpartij raakte enigszins gefrustreerd met het leven en wist de wedstrijdbal als een ware rugbyspeler op de slof richting het dak te torpederen. Gelukkig bleef het bij dit kortstondige uitstapje naar een andere sport en werden er geen verdere spelers in het veld getackeld. De set ging desalniettemin met 22-25 verloren en zo keken de groen-witten plotsklaps tegen een achterstand aan, maar er was een kiertje in de Haaksbergse defensie gevonden.

Het was dus tijd om wederom de specialiteit van Heren 4 van stal te halen: de vijfsetter. Met matig spel, ongeplande chaos en onvermurwbaar doorzettingsvermogen sleepte de Trots van het Oosten (daar wordt Vips Bardot Heren 4 mee bedoeld) zich door de set. En met succes! De set eindigde namelijk in een klinkende 25-19 en de Haaksbergenaren waren duidelijk geïmponeerd.

De vijfsetter was dus, hoe kan het ook anders, wederom een feit. Het publiek moest zodoende wel beloond worden met een huzarenstukje van Heren 4: een overwinning! Lang leek het daar ook op te lijken, en bij de kantwissel stond het zelfs riant met 8-6 voor. Toen sloop de angst echter in de ploeg. “Is een overwinning dit seizoen nu al realistisch?”, “We zijn nog nooit zo ver gekomen”, “Staat de oven nog aan?”. Allerlei gedachten schoten duidelijk door de hoofden van het Enschedese sterrenensemble. Waar we in delen van de wedstrijd prima antwoord wisten te geven op de servicedruk van RAS-H, lukte dat in het slotakkoord van de vijfde set niet meer. Deze set ging pijnlijk met 10-15 verloren.

Desalniettemin wederom twee punten gepakt en de Enschedese ploeg heeft zich met een zesde plek inmiddels fier gesetteld in de middenmoot van de eerste klasse.

Ook benieuwd naar de avonturen van Heren 4? Vrijdag 29 oktober spelen de heren om 21:00 uur een uitwedstrijd tegen Webton Hengelo Heren 3. De wedstrijd vindt plaats in Sporthal Veldwijk (Kuipersdijk 46, 7552BJ Hengelo OV). Toegang is gratis!