Very Important Points voor VIP’s Bardot

Ja, daar draait het uiteindelijk toch allemaal om; de belangrijke punten binnen harken. De lange mannen van VIP’s Bardot H1 weten daar de laatste weken wel raad mee. Met 19 punten uit 6 wedstrijden draaien ze mooi mee in het linkerrijtje. Na de eclatante zege gisteravond op angstgegner WVC Volley uit Wierden staan ze zelfs – in ieder geval 2 dagen – eerste.

Is dit nou zo super verrassend? Nou eigenlijk niet zo:

1. Aantal tegenstanders waar al tegen gespeeld is, staan nu in het rechterrijtje en lijken niet de sterkste opponenten van deze competitie te gaan worden;
2. De lijn van de tweede helft van vorig seizoen wordt doorgezet waar ook al veel punten gehaald werden;
3. De traditie van niet geheel compleet trainen en wedstrijden afwerken blijft ook;
4. Geen spelers erbij gekomen, geen spelers vertrokken dus automatismen zitten er nog steeds in;
5. Blessures in deze groep, van voornamelijk 35 ‘ ers, blijven uit – de mannen zijn topfit;
6. Hoofdmotivatie om te winnen – Twents nat en schaaltje bittergarnituur – blijft ook.

Na winstpartijen tegen Wivoc, Apollo, Harambee en Voorwaarts en een kansloos verlies uit tegen Volga, mochten de mannen van VIP’s Bardot het donderdagavond 31 oktober in de sfeervolle Pathmoshal dus opnemen tegen WVC Volley uit Wierden. Dit team was vorig seizoen nog 2e in de competitie geworden en er werd 3 (!!) keer – ook in de beker – van verloren. Tijd voor revanche dus …..

Gedurende het inspelen en inslaan werd al wel helder waarom WVC een ‘stroeve’ start heeft dit seizoen; de gehele middenas van vorig jaar is niet meer aanwezig en een dragende kracht van dit team, Peter Oosterhuis, is nog steeds geblesseerd. Eigenlijk werd het een saai potje waar het niveau verschil simpelweg te groot was. VIP’s Bardot had eigenlijk maar één tegenstander; zichzelf.

Op alle fronten bleek WVC Volley een maat of twee te klein en werd het, behalve aan het eind van de derde set een eentonige wedstrijd. Met 25-16, 25-17, 25-23 en 25-19 bleven alle punten in Enschede en werd het puntentotaal op 19 uit 6 wedstrijden gezet en werd VIP’s Bardot de trotse Oktobermeister van deze derde divisie A.

Hopelijk krijgen de mannen uit Wierden weer snel de goede schwung in hun spel, want dit team hoort gewoon in de derde divisie. Intussen kunnen de mannen van VIP’s Bardot zich richten op een lastige uitwedstrijd voor de beker in Rossum volgende week woensdag en de komende wedstrijden in de competitie.

En o ja …… de bittergarnituur en het Twentse nat smaakten natuurlijk weer prima in Sportcafé De Pathmoshal!

tekst Frank Oort