Jeugd is bij volleybal een geestestoestand

Na een zwoele, lange, intensieve zomerperiode en een zeer relaxte en korte voorbereiding, donderdag 19 september 2019 kwamen de mannen van  Vips H1 weer bij elkaar voor de eerste competitie wedstrijd in de Derde Divisie A in de iconische Pathmoshal in Enschede. Het team is qua spelers voor 100% gelijk gebleven aan vorig seizoen, maar toch is een aantal veranderingen noemenswaardig.

  1. De trainingen en coaching worden niet meer door Frank Roossink verzorgd, maar door het soepel samenwerkende spelersduo Matthijs Reijnders en Frank Oort.
  2. Er is een nieuwe hoofdsponsor en naamgever van de vereniging gevonden; Bar – restaurant Bardot te Enschede –
  3. Met deze hoofdsponsor komt er natuurlijk meteen een totaal nieuw wedstrijdtenue tevoorschijn – waarvoor dank!

Dan de wedstrijd tegen de jonge talenten van Apollo 8 uit Borne met als trainer/coach good old Henny Boevink.

De traditie van vorig jaar werd trouwens direct ook weer in ere hersteld …. het team was weer eens niet helemaal compleet. Nu was Chris nog met vakantie. Ach ja …. niets nieuws onder de mooie Twentse zon dus!

Zoals zo vaak werd het inspelen en inslaan overduidelijk ‘gewonnen’ door onze gasten. Qua hoogte, kracht en souplesse lijken de jaren nu toch wel langzaam te gaan tellen bij de lange mannen van Vips Bardot.

Maar goed …… daar heb je in de wedstrijd niet voldoende aan. Aspecten als tactiek, mentale weerbaarheid, oplossend vermogen en teamspirit zijn dan minstens zo belangrijk. Dit bleek ook wel gedurende de wedstrijd waar de jongelingen enthousiast, maar toch met regelmaat zonder het gewenste resultaat, met hun krachten smeten,. En de mannen van Vips Bardot lekker ‘hun dingetje’ deden en er tactisch zeer goed gespeeld werd.

Alleen in de tweede set kwam Vips Bardot in de problemen door een haperende passing, maar dit werd in het vervolg van de wedstrijd goed met elkaar opgelost. Resultaat, een mooie 3-1 winst. Op naar de kantine dus!

De volgende wedstrijd is zaterdag, uit tegen Volga. Ook daar weer een onvolledige selectie. Garantie voor succes? In ieder geval een garantie voor plezier!

Geschreven door Frank Oord