Vips haalt 6324 euro op voor Bas van de Goor Foundation

Fellini Vips 83 kijkt terug op een onwaarschijnlijke feestdag, waar kinderen sportten met Olympisch kampioen Bas van de Goor, Enschedese ploegen in een gezellige sfeer wedstrijden elkaar uitdaagden en na een flitsende licht- en geluidshow de jonge WK-ploeg van Bonhoeffer net niet wist te winnen van supertrio Bas, Dustin Bontrop en Rinke Olthof. Hoogtepunt was de cheque van 6.324 euro die sportwethouder Jurgen van Houdt aan Bas van de Goor overhandigde. Onze kleine maar fijne volleybalclub mag trots zijn! En dan te bedenken dat Vips 83 bewust géén jeugdafdeling heeft opgezet (en daarin 35 jaar volhardt), om op het  lustrumfeest de zaal direct vol kinderen te zetten… Louter vrolijke gezichten de hele dag door, ouders en kinderen die genoten van een leuke clinic met Bas én een superlekkere lunch – dankzij sponsor De Broodbode.

Een sfeer in het sportcafé van Edwin en Ilona die 100% bijdroeg aan het evenement dat door een van de oprichters werd omschreven als “een dag  in de geest van hoe de club in 1983 ontstond”. Het leidde ertoe dat ook de medewerkers van Bas die om 2 uur zouden vertrekken, de hele dag bleven hangen. Inmiddels was de zaal dan ook het terrein van een driekamp tussen de WK-ploeg van Bonhoeffer College, Vips H1 en studentenploeg Harambee. Onder begeleiding van flinke beats maakten zij onderling uit wie de challenge tegen Bas & friends mocht aangaan. Tussentijds werd kampioen in de promotieklasse Vips H1 gehuldigd en lichtte coach Rinke Olthof de ambities van Bonhoeffer op het WK in Brno toe.

Voor de challenge begon, werd de Pathmoshal nog even in de rook gezet zodat een spetterende licht- en geluidshow kon beginnen, Het was de spectaculaire opmaat van de entree van de ploegen die de challenge gingen spelen: de jonge jongens van het WK-team en team Bas van de Goor, met superlibero Dustin Bontrop van Dynamo Apeldoorn (die iedereen verraste als mega-aanvaller op springveren!) en lokale topper Rinke Olthof.  De 15-, 16- en 17-jarige talenten legden de fanatieke Bas, de hyperactieve Dustin en de slimme Rinke het vuur na aan de schenen. Olympisch kampioen Van de Goor werd zelfs een keer afgeblokt door een jeugdige tegenstrever, die daarna natuurlijk de koning te rijk was. Het was net niet genoeg; Bas van de Goor ‘himself’ maakte het winnende punt in de prachtige partij.

Vervolgens maakte de Enschedese sportwethouder Jurgen van Houdt, die even daarvoor zijn debuut als volleybalarbiter maakte, het resultaat van de sponsoractie bekend. Fellini Vips blijkt met sponsors, bijdragen van de leden, de fietsactie, munt- en lotenverkoop ruim 6.300  euro te hebben opgehaald. Een fantastisch resultaat, waar wij megatrots op mogen zijn als vereniging!

De Volleybal Challenge werd gesteund door:

Reed Business Information
Broodbode
Perfect carwash
Event Engineers
WM Projecten
App it up
Facilitor, software voor facilitaire dienstverlening
Velco Brandveiligheid
Hoen Sport
Bas van de Goor Foundation
SCCIM interim management