Als 3×5 8 is

Reken jullie even mee? Dames 3 speelt dit jaar in een volle poule met 12 teams. Dat zijn dus 22 wedstrijden. Een spelerskaart kost dit jaar 90 euro. 22 wedstrijden van 4 sets is 88 sets, als je 2 5-setters speelt per seizoen kom je uit op 1 euro per set. Om optimaal gebruik te maken van je spelerskaart is het dus zaak zoveel mogelijk 5-setters te spelen.

Als je dan de kans hebt 3 wedstrijden in 1 week te spelen. Dan maak je natuurlijk gebruik van de kans de kosten per set zo laag mogelijk te maken. Dan speel je 15 sets in 1 week. De prijs per set is dan nog maar 0,98.

Natuurlijk is het ook zaak de wedstrijden zo lang mogelijk te laten duren. Een korte zoektocht op internet naar de gemiddelde duur van een volleybalwedstrijd, leverde geen resultaat op. Om zeker te weten dat we de prijs per minuut zo laag mogelijk hielden hebben we de wedstrijden allemaal langer dan 2 uur laten duren, zodat wij vorige week zo’n 6,5 uur in het volleybalveld mochten doorbrengen (uiteraard exclusief trainingstijd). In deze tijd hebben wij 305 punten gescoord en onze tegenstanders 322.

Nog wat sommetjes om het geheel af te ronden; wij hebben deze week 8 punten gehaald. Dat is 1,33 maal wat we in de wedstrijden hiervoor bij elkaar hadden gesprokkeld, waardoor ons totaal nu op 14 komt. Dit is al 3 meer dan we vorig jaar in het hele seizoen hadden. Wij rekenen ons dus al rijk, maar telden desondanks de rekening nog even na.

Wie het bovenstaande nauwkeurig heeft gelezen, heeft allang gezien dat wij de laatste wedstrijd hebben verloren. Met 3-2, dat dan wel weer. En zo leverde 3 keer 5 sets ons 8 punten op. Jammer, we hadden er graag 9 willen hebben. Onze volgende wedstrijd is pas volgende week vrijdag. 8 dagen zonder wedstrijd, dat wordt afkicken. Iemand nog zin in een oefenwedstrijd?