Dames 3 luik – en 3 werf hoera?

Dames 3 is dit seizoen wat stil op bloggebied en daar was een reden voor. De eerste wedstrijd werd met 4-0 gewonnen (en beschreven hier op de site), maar in de volgende 4 wedstrijden werd maar 1 set gepakt. Geen uitslagen om over naar huis te schrijven, laat staan om iets over op een website te zetten. Toch gebeurden er in oktober wel noemenswaardige dingen. De ongelijke bezetting van de posities zorgde ervoor dat meer dan de helft van het team een nieuwe, extra, positie er bij heeft gekregen en dat wij met een libero zijn gaan spelen. Dit alles bleek slechts de opmaat voor de eerste week van november…

Een verzette wedstrijd zorgde ervoor dat wij maar liefst 3 wedstrijden in 1 week hadden. De eerste wedstrijd op zaterdag 2 november om 11 uur ’s morgens in Wierden. Met het ontbijt net achter de kiezen reden wij gematigd positief naar Wierden. Het beruchte dames 3 bijgeloof leert ons namelijk dat wij goed spelen op zaterdagmorgen. Bovendien had de tegenstander exact evenveel punten. Het beloofde dus een spannende pot te worden. Voor een 5 setter was echter, in verband met verjaardagsverplichtingen, geen tijd. Lang verhaal kort: De setstanden waren 25-20, 23-25, 25-27, 25-15 en 14-16. Eindstand; 3-2 winst, een boze korfbaltrainer omdat hun wedstrijd niet op tijd kon beginnen en verjaardagsvisite die al op de stoep stond toen ik onder de douche uit kwam.

Maandagavond 20.30 mochten wij aantreden in de Diekman voor een uitwedstrijd tegen Vosta. Vosta staat momenteel eerste in onze poule. Wij waren, dankzij onze winst van zaterdag, opgeklommen tot de 8ste plek. Lekker volleyballen en misschien wel een setje pakken was de insteek. De eerste set pakten we met 20-25. Een lekker begin van de wedstrijd, al speelden wij niet briljant. De verwachting was dat Vosta wel een tandje bij zou schakelen, maar ons verlies in de tweede set (25-15) hadden we toch vooral aan ons zelf te danken. De derde set wonnen wij met 28-30. Een ware uitputtingsslag, vooral voor de scheidsrechter, die toch wel op tijd thuis wilde zijn. Helaas voor hem en voor ons verloren we de vierde set, vooral doordat Vosta beter ging spelen en wij teveel tijd nodig hadden ons daaraan aan te passen. In de vijfde set echter bleken wij beter te volleyballen, zodat wij die met 10-15 wonnen.

Donderdag spelen wij onze derde wedstrijd van de week. Tegen Vrivo, het team wat 1 plaats onder ons staat. Dan zullen we zien of wij deze serie kunnen voortzetten, of dat we de NEVOBO moeten vragen of wij al onze wedstrijden op zaterdagmorgen en maandagavond kunnen spelen.