Goede start Dames 3

Het duurde even voor Dames 3 aan de slag mocht. Eigenlijk zou er nog een wedstrijd eerder zijn geweest, maar die is verplaatst, dus zaterdagmiddag in Borne om 17:00 de aftrap van het tweede seizoen 3e klasse. Tegenstander dus Apollo 8, en om precies te zijn het 8e dames team. Een team dat al ruim voor de wedstrijd bezig was met haar synchroon warming-up, waarin de dames op allerlei lastige houdingen op de grond lagen om de juiste spieren van de juiste lengte en sterkte te maken.

Het werd echter geen wedstrijd tegen een doorgewinterd 3e, misschien eigenlijk stiekem wel een beetje 2e klasse niveau spelend team. Als snel in de wedstrijd bleek dat de Katerdames de sterkere partij waren. De eerste set verliep redelijk gelijkmatig met een scorings ratio van ongeveer 2 staat tot 1 in het voordeel van Dames 3. Er werden veel fouten gemaakt door de thuisploeg en weinig door Dames 3. Weliswaar was de passing niet bijster goed, maar voldoende om niet daadwerkelijk in de problemen te komen: die lagen met name aan de andere kant van het net. Eindstand: 25-16 voor De Kater.

Dat veranderde enigszins in de tweede set. De fouten waren niet van veld gewisseld zeg maar. Apollo ging beter draaien en De Kater minder. De onrust, maar met name onnauwkeurigheid, kwam opzetten en zonder er al te veel tegen te (kunnen) doen was de stand 10-5 in het voordeel van de thuisploeg. Toch deed het enigszins denken aan de wedstrijden in het laatste seizoen 4e klasse, waarin de Dames standaard leken besloten te hebben pas in de tweede helft van de set wat fatsoenlijk volleybal te laten zien. En zo ging het ook nu. Na een korte time-out, nam de concentratie weer toe, volgde een goede serve serie, en verhuisde ook de foutenlast naar de andere kant van het net. De stand werd snel rechtgetrokken en zelfs meer dan dat: om 20-13, nu in het voordeel van De Kater, was er weer een time-out. Ditmaal van Apollo. De eindstand was echter al bijna bepaald: 25-14 – opvallend genoeg een betere score dan de eerste set.

De derde en de vierde set lagen weer duidelijker in het voordeel van Dames 3. Zij het minder makkelijk dan in de eerste set. Wel bepaalden Marloes en Anja met twee lange serve series grotendeels de derde set, die in 25-14 eindigde. In de vierde en laatste set had Apollo nog een goede opleving en toonde dat het zeker een team is om in de rest van de competitie niet te onderschatten. De opleving kwam echter te laat om een serieus gevaar te vormen voor de overwinning – maar uiteindelijk scheelde dat maar een paar punten…. Desalwelteplus was de 4-0 overwinning met een eindstand van 25-21 in de laatste set een feit: een sterk begin dus voor Dames 3. Het toonde in haar eerste wedstrijd al een goede stabiliteit. Ondanks wat momenten met meer onrust, was de grote lijn toch een degelijk spel, een goede verdediging en ook een over het algemeen overtuigende aanval.

De bitterballen waren dan ook zeker verdiend – maar misschien moet er volgende keer toch eerst gevraagd worden hoeveel er in een portie zitten….