Vroeg, vroeger, donderdag

Dat is niet echt de favoriete tijd van Heren 1: 19:00 in de Diekmanhal. Wat moet dat moet, en er moeten toch zeker wel wat punten gescoord worden. Met name tegen een team als de Krekkers, die zich ook ergens in de onderste regionen ophouden.Heren 1 speelde de afgelopen wedstrijden nog niet als een goed geoliede machine. Er ontbrak duidelijk samenhang in het spel, waardoor teveel ballen onnodig op de grond vielen. Afgelopen training waren er echter al gunstige voortekenen dat dit aan het veranderen is. Kan dat vertaald worden in wedstrijd winst?

De eerste set wel. De tweede set niet: beide met gelijke cijfers. De teams zijn dus kennelijk aan elkaar gewaagd. Dat is mooi, als je van een leuk potje volleybal houdt, maar het is natuurlijk ook wel aardig als je toch net iets sterker bent. En dat bleek dan toch wel weer het geval te zijn in de derde set. Sterker nog, er leek een duidelijkere winst gerealiseerd te zijn, duidend op een helderder wordend overwicht van Heren 1: 25-17, een duidelijk signaal dat zij de winst naar zich toe wilden trekken.

Maar de Mariaparochianen waren het daar kennelijk niet mee eens, want zij sloegen in de vierde set wederom toe. Stuivertje wisselen dus en het begin van een nieuwe ‘wedstrijd’: de vijfde set. Ook die bleef een beetje in het onbesliste hangen. Nu heeft Heren 1 alleen besloten om de tweede helft te gaan winnen, maar ja… wat doe je dan als de kans zich voordoet om in de eerste helft al een wedstrijd te winnen? Die win je dan formeel op punten: De Kater – Krekkers: 105 – 103. Uitslag De Kater – Krekkers: 2 – 3.

Zo eenvoudig is het. Wie had er nu nog twijfels over deze Heren? Maar heren, misschien is het een idee om de laatste twijfels weg te nemen en een wedstrijd te winnen.