Goede prestatie met krappe bezetting

Dames 1 zat er wat krapjes bij afgelopen zaterdag. Een thuis wedstrijd in de Pathmos tegen het als tweede geplaatste Lutheria stond op het programma. Een pot om even een goed team tegenover in het veld te zetten. De eerste zorg was echter uberhaupt zes speelsters bij elkaar te krijgen… Dus werd de hulp van Dames 3 ingeroepen.Marije en Mirjam meldden zich dus ook op zaterdagmiddag in de Pathmoshal en Joyce beperkte zich tot de libero positie. Lutheria stond tweede en de voorgaande wedstrijd tegen het toen onder hen gerankte MarkelUp was in een 4-0 nederlaag geeindigd. De wedstrijd in Markelo miste echter de beleving die er deze wedstrijd wel was. Er werd enthousiast gebald. De flair waarmee gespeeld werd betaalde zich meteen uit in een ruime setwinst van de eerste set.

De tweede set ging echter met evenzo ruime cijfers naar Lutheria, waarmee de toon duidelijk gezet was. Lutheria verwachtte kennelijk meer van de wedstrijd dan ze voor elkaar kregen. Of misschien verwachtten ze juist minder van Dames 1. En misschien verwachtte Dames 1 juist ook niet zoveel van deze wedstrijd, want ze waren allang blij een volledig team op te kunnen stellen. Deze mix van verwachtingen resulteerden in een spannende derde en vierde set; beide teams pakten een van de twee, maar het had net zo goed omgekeerd kunnen zijn, of beide sets voor een van beide teams.

Een vijfde set is evenzo een dubbeltje op z’n kant, maar als je dan 7-3 achter staat, wordt het toch tijd om wat te doen. Onderhands serveren bijvoorbeeld (omdat je dat normaal in Dames 3 ook doet). Het onverwacht daarin was misschien wel juist waardoor Dames 1 weer in staat was om de stand gelijk te trekken en zo samen met Lutheria naar de eindstreep te gaan. Die viel echter toch nog net in het voordeel van de bezoekende ploeg uit. Evenwel een knappe prestatie van Dames 1, waarmee maar weer eens duidelijk wordt wat je met een enthousiaste inzet kunt bereiken. Het team gaat er van draaien en de prestatie van het team stijgt boven het individuele uit. Een wedstrijd waar Dames 1 dus met goed gevoel op terug kan kijken. Hopelijk blijft het goede gevoel de komende wedstrijden ook hangen, want dan zullen er nog veel punten gescoord worden!