Heren 4: 1e of 2e….

1 van 12 vermeld de website op dit moment, maar de Nevobo site geeft toch echt 2 van 12 aan. Maar maakt dat echt uit? Heren 4 is bezig met een indrukwekkend seizoen: ze verzamelen ineens veel meer punten dan voorgaande seizoenen en het spel ziet er ook steeds beter uit. Wat het geheim is? Geen idee. Zoals eerder gezegd kan het haast niet aan de training liggen, want de afgelopen weken was de opkomst abominabel (probeer het eens uit: kom met z’n allen op training en wie weet wordt die eerste plek dan wel echt!).

Het grote verschil lijkt te zitten in een betere teamprestatie. Individueel maken de heren ook nog steeds progressie, maar het team is steeds beter op elkaar ingespeeld en dat maakt dat zij in een spannende eindfase toch het initiatief kunnen behouden en de set naar zich toe kunnen trekken. En dat is tegen Harambee toch wel eens lastig. De studenten heren vieren elk punt uitbundig en proberen, zo lijkt het vaak, de tegenstander op die manier te intimideren. Dat lukte echter niet zo heel best bij onze Heren. De sets werden misschien niet met heel ruime cijfers gewonnen, maar er werd wel door Heren 4 wel voldoende hard voor de punten gestreden om met de maximale hoeveelheid punten de kantine in te kunnen duiken. Door toch steeds de bal weer over het net te weten te krijgen en zo een paar lastige serve’s lag de verdediging van de studenten dermate onder vuur dat ze geen gevaar meer in de aanval konden leggen.

Het gat naar Rivo is nog behoorlijk en SVH hijgt hard in hun nek, maar het is nu toch al duidelijk dat de eerste helft die Heren 4 gespeeld heeft een sterke helft is, met nog slechts 1 partij te gaan tegen het redelijk laag geplaatste Wevo. Zaak dus daar goede zaken te doen om de positie in de top te verstevigen.