Ook Devoc te sterk, DSVD niet

Heren 2 speelde inmiddels alweer ruim een week geleden tegen het hoog geplaatste Devoc. De club uit Delden bleek in meer in hun mars te hebben dan De Kater. Dat gold niet voor DSVD die op dinsdagavond in de trainingszaal de wedstrijd van afgelopen donderdag alvast kwamen spelen.De Deldense ploeg is sterk, dat wisten we, maar zo werd niet echt aan de wedstrijd begonnen. Vermoedelijk waren we een beetje teveel afgeleid door de nieuwe trainingspakken die nogal oranje en nogal hetzelfde oranje zijn als die van onze tegenstander. Zeker, de pakkies zijn goed uitgekozen, hulde aan de organisatie en het beoordelingscommittee (want neem tegenwoordig maar eens een beslissing zonder een santekraam aan mediaspectakel inclusief een publieksjury). Maar het hielp niet.

De eerste set was kansloos. Beetje focus zoeken en de kwaliteit van het spel ging met stappen vooruit. Dat betekende echter geen setwinst, al kwamen we daar behoorlijk dichtbij. Helaas werd op 23-22 voor Devoc de duidelijke touché van een Deldenaar door geweldenaar Chris geslagen niet door de scheidsrechter gezien en vervolgens ook stellig ontkent door de tegenstander die eerder toch wat aardiger leek. En later trouwens ook. Het was met name de spanning die ineens afknapte als een 300 jaar oude boom die de volle mep Sandy te voorduren kreeg. Verder floot de scheidsrechter prima, dus mag die man ook een foutje maken? Je wedstrijd gevoel is alleen net wat anders….

Puntloos, maar wel met het buikje rond gegeten met lekker patatjes van een dienblad en wat gerstenat keerden we dus snel naar huis om onze shirts te wassen voor de wedstrijd van dinsdag.

Die was wat anders… Vorig jaar zijn we DSVD ook al tegengekomen en onze conclusie was dat het eigenlijk een erg leuk tweede klasse team was. Ze zouden ook eigenlijk gedegradeerd zijn, maar over die roddels zullen we het verder niet hebben. Dit jaar hebben ze toch echter al wat meer puntjes behaald, dus we vermoeden toch wel dat ze kennelijk van afgelopen seizoen wel wat opgestoken hebben, of wat versterking hebben gekregen. Dat eerste bleek niet echt waar, en het tweede in elk geval niet bij de wedstrijd van dinsdag.

Zo’n wedstrijd haalt niet echt het beste in je naar boven, zo blijkt ook wel uit de tekst. Toch kwam er bij ons zowaar met behoorlijk sterke vlagen wel een rustig sterk spel opzetten. Dat betekent in de praktijk dus tot ongeveer 15 punten gelijk opgaan en dan ineens doorstoten naar de 25. Geen puntverlies is echter prioriteit. DSVD redt zich verder wel – het zijn ook aardige jongens, dus ze verdienen het best.