Doelstelling niet gehaald

Soms heb je aan het begin van het seizoen een bepaald idee. Een idee over hoe het zal gaan. Hoe je hoopt dat het gaan zal. Een droom gebaseerd op een reeks goede wedstrijden aan het einde van het dan al weer bijna door zand, zee en beach in de vergetelheid geraakte voorgaande seizoen. Dan zit je voor de eerste wedstrijd bij elkaar, je droomt eens wat weg….

Linkerrijtje…? Vorig jaar was de tweede helft toch wel goed wat betreft het aantal punten dat behaald werd. De aansluiting met de middenmoot werd nog net niet gehaald, maar dat is een kwestie van de eerste helft beter spelen.

Nee, laten we onszelf nu niet voorbij lopen. We zijn klein, in centimeters en aantal. Klein maar fijn, dat is zo. Klein en goed, ook waar. Klein en fanatiek, allemaal waar. Maar… klein maakt ook een beetke kwetsbaar.

Klassebehoud. Die dromen zijn mooi, maar de realiteit leent zich soms niet helemaal voor roze wolken. We gaan voor prolongatie van de ambities van voorgaande jaren: Klassebehoud.

Die doelstelling… die is niet gehaald….