Op weg naar de top?

Grote vraag van afgelopen donderdag voor Dames 3 was hoe ze zich zouden kunnen weren tegen de nummer 1 van de competitie Unisson. Unisson staat bovenaan, gevolgd door Lutheria en De Kater, die beiden slechts 1 punt minder hebben. Het gat met de nummer 4 is groot. Dit is dus een van de belangrijke wedstrijden. De eerste wedstrijd was enorm spannend en eindigde in een 3-2 overwinning.

De spanning was alleen niet helemaal aanwezig. Dames 3 mistte meteen in het begin een stukje overtuiging in hun spel en dat is niet de ruimte die je aan een team als Unisson moet geven. En dus zagen de dames zich geconfronteerd met een stevige achterstand in de eerste set. Deze ging met gemak naar de koploper met 25-16. De tweede set – we hebben laatst gehoord dat die heel belangrijk is – was het zelfde laken een pak. De Katerdames konden op een of andere manier de weg in de wedstrijd niet vinden. Het lukte allemaal net niet, de passing stond teveel onder druk om een mooie aanval op te bouwen en de ruimte om te scoren op te zoeken. Een duidelijke 14-25 nederlaag.

Werd dit dan een heel dramatische avond? Dames 3 zou Dames 3 niet zijn als ze dat toch niet helemaal over hun kant lieten gaan. In de derde set brak er eindelijk een stukje flair door in het spel. Er werd ook aardig hard geknokt om de bal weer terug het net over te krijgen. En daar had Unisson toch even geen antwoord op. De winst was verdiend: 25-22.

Was het daarmee weer een wedstrijd geworden? Helaas bleek dat iets teveel gevraagd. Opnieuw werden maar 14 punten gescoord. Unisson maakt een belangrijke stap richting het kampioenschap – en gezien hun spel is dat zeker niet onterecht. Blijft over de strijd met Lutheria, die slechts indirect uitgevochten wordt. De Kater en Lutheria hebben al tweemaal tegen elkaar gespeeld. Unisson en Lutheria moeten nog wel tegen elkaar, dus de spanning is nog zeker niet weg uit de competitie. Zeker niet omdat Lutheria dit weekend tegen TVO punten heeft laten liggen: zij verloren met 3-1, en daarmee blijft het verschil in punten tussen Lutheria en De Kater gelijk aan nul.