Hebben we er 6?

De vragen waarmee Heren 1 speelt, zijn anders dan die van Dames 3. Dames 3 heeft namelijk structureel weinig spelers, die er structureel altijd zijn. Heren 1 heeft veel spelers, maar die zijn er voor een deel structureel niet…. De vraag bij ons is dus meer of we genoeg fitte mensen op de been kunnen krijgen. Pas dan komt er een tegenstander in beeld. DSVD ditmaal. DSVD staat net boven Apollo, het team dat nog geen enkele wedstrijd gewonnen heeft, behalve tegen een niet nader te noemen team. Waarmee maar gezegd is dat de ranking van de tegenstander geen enkele garantie voor de uitslag van de wedstrijd.

Goed, wij beginnen dus voortvarend met het opbouwen van een achterstand, door wat gepruts en geklooi. Die achterstand werken we wel weer weg hoor. Een aantal keren, want bij vlagen spelen we een best aardig spelletje en bij net zoveel vlagen smijten we de pass overal naar toe, om maar te zwijgen van de aanval die op allerhande wijze ofwel laten mislukken ofwel op de handen van de tegenstander doen belanden.

We pakken het allemaal natuurlijk ook wel goed aan. We hebben een redelijk fitte spelverdeler, waarvan we weten dat hij het meestal geen vier sets op volle sterkte uithoudt. Dus laten we hem meteen van het begin van de wedstrijd flink aan het lopen zetten en de pass vooral niet ergens in de buurt van de rechterkant en het net brengen. Daarmee boeten we dus meteen ook in aan aanvalskracht.

Om dat te compenseren serveren we meestal ook net iets makkelijker dan op training. Op training wordt ons geregeld opgedragen een wedstrijd serve te slaan om de oefening aan de gang te krijgen, want onze trainingsserve is een draak van een serve.

Desalwelteplus weten we dan wel aan het eind dan wel aan het langste eind te trekken. Op zich zou nog wel gezegd kunnen worden dat op dit punt onze conditie nog uitstekend is: we houden dit vier sets vol. Vier sets lang weten we geen afstand te nemen van de tegenstander en met slechts marginale cijfers de set binnen te halen. De laatste set was zelfs bijzonder krap, met een kleine verlenging: 26-24.

VVA, 3e in de ranglijst, heeft door puntverlies tegen Apollo nu een achterstand op ons van 8 punten en Volley’68 heeft dankzij de 3-1 winst op Twente-Sparta (noot: ze verloren de eerste set, niet de laatste…) het kampioenschap met nog vier wedstrijden te gaan al op zak. Waar gaat het dus allemaal om? Genoeg mensen in het veld krijgen en als het kan ook nog wat verversingsmogelijkheden op de bank in de vorm van wisselspelers.

Tim en Martin, wederom bedankt voor jullie inzet!