Dichterlijke vrijheid en 2x Saasveldia

 Sinds lange tijd radiostilte, eindelijk weer eens een blogje van dames twee… In de afgelopen week mochten wij twee keer aantreden tegen Saasveldia, eerst op de maandag in onze eigen trainingszaal en vervolgens op de vrijdag nog een keertje in het rustieke Saasveld. Met als mooi doel; 10 punten binnenslepen in 1 week. 

Allereerst de maandag: we hadden bijna een compleet team! Wat toch een luxe om twee wissels te hebben. Iets wat het afgelopen seizoen nog maar zelden is voorgekomen.. Over de wedstrijd zijn de meningen verdeeld. Sommigen hebben lekker gespeeld en weer anderen vonden het bagger… maar niet getreurd: we hebben met 4-0 gewonnen! Even weer een mooie opsteker na twee potjes verliezen.

Vervolgens de vrijdag: even een korte situatieschets… klein dorpje, nog kleinere sporthal, met een laag plafond aan een kant voorzien van nog lager hangende ringen, een net dat aan een kant aan de muur bevestigd is, en een krakende muziekinstalatie met hits uit de 90’s. Dat was waar wij in waren terechtgekomen. Ook nog eens met een bijzondere teamsamenstelling: 1 spel, 1 dia, 1 buiten en 3 mids… kortom: heel anders dan de maandag… als je daar nog de zekerder houding van de tegenstander bij optelt, krijg je als eindresultaat: een lastige wedstrijd…
Bij vlagen waren we van ons stuk gebracht, maar we wisten toch telkens een flink eind van de tegenstander vandaan te komen en de winst te pakken… en wederom winst voor ons, opnieuw 5 puntjes!

Als beloning voor onszelf gingen we een biertje doen in Bruins, voor de locals onder ons een begrip ;). Jammer dat ze en geen herfstbok en geen bitterballen hadden… Maar het werd toch nog erg gezellig.. Zo gezellig zelfs dat spontaan (?) het volgende gedicht, of liedje, op een bierviltje terecht kwam:

Er was eens een meisje ,

In Saasveld, bij Bruins

In ‘t café, op een

Zwoele zaterdagnacht

Daar dronk men op de zege

En slaapt men daarna lekker zacht

En toen wij zegevierend,

Het zaaltje verlieten,

Waren wij nog helemaal in shock

Bij Bruins schonk men helemaal geen herstbok!

En ook de bitterballen werden ons ontzegd,

Na zo’n 4-0 overwinning toch wel onterecht!


Nou, als dat geen poezie is? 😉

Volgende week gaan we onze puntenjacht doorzetten!

Donderdag 21.00 uur in het Diekman. Misschien tot dan!

Groetjes,

namens Dames 2 (en de Rudy’s en de vriend en de vader van Mariska!)

Janke