Menu: gehaktballen!

Tja, over onze tocht naar Langeveen valt weinig verheffends te melden helaas. In tegenstelling tot een vorige keer, toen de wedstrijd pas na tienen begon, waren we vandaag op tijd aan de beurt. Helaas waren we ook redelijk vlot klaar want na een goed uur was de wedstrijd afgelopen… 4-0. Hoewel we zeker niet slecht speelden en ook niemand het gevoel had slecht te hebben gespeeld moesten we simpelweg onze meerdere erkennen in de Langeveners. Ze volleybalden beter en waren ook beter ingesteld op dit veel te kleine en te lage zaaltje. Vooral onze ralleypass had er last van en stuitte nogal eens tegen het plafond. Aanvallend kwamen we te kort en we wisten het blok van de tegenstander onvoldoende te omzeilen. Tot zover de wedstrijd. Na afloop een biertje in de kantine dat prima smaakte! Wel jammer dat de controle op het rookverbod aan dit dorp voorbij is gegaan. Zeker voor een sportkantine waar, gezien de afbeeldingen op de muren, ook regelmatig kinderen ver- of overblijven een slechte beurt. Wel diende zich een mooie gelegenheid aan om ons gehaktballentestpanel weer in leven te roepen. Even was het nog de vraag of er genoeg ballen zouden zijn, maar nadat een ieder was voorzien van een hele of een halve bal (echt de allerlaatste…) kon de test beginnen. Qua vorm scoorde bal niet hoog, gehaktblok was een betere benaming geweest. De kleur was enigszins bleekjes en dat moet ook van de smaak gezegd worden. Zonder mayonaise (vla, curry of mosterd voor de liefhebbers) was de bal geheel zonder smaak, een prestatie op zich! Met de genoemde additieven was het nog ietwat te pruimen, maar het eindoordeel was een unanieme dikke onvoldoende. Op naar de volgende bal! En na 2 jaar geen ballen in de Diekmankantine te hebben genuttigd hopen we dat Loek zijn menukaart heeft voorzien van een nieuw recept!