Van groen naar veilig

Battery-Box Als je goed in de kattebak krabt, komen er opmerkelijke zaken aan de oppervlakte. Neem nu onze mailserver in sunny side up California. Daar wil de energievoorziening nog wel eens happeren, zodat de beheerder – de broer van – Eddy van Keulen werd getriggerd zijn groene vingers en dito hersenen in te zetten. Huh?

Eddy kocht een setje zonnepanelen, koppelde die aan een paar accu’s die hij opsloeg in een soort Otto (een beetje milieu-initiatief wordt uitgevoerd in de groenbak, nietwaar) en sloot het geheel aan op een als server dienst doende pc. En Eureka: het ding draait als een tierelier. De Kater is daarmee groener dan groen – nemen we de spam weer wat gemakkelijker op… Je moet even klikken voor leuke plaatjes en betere uitleg.

Kluis-equinix Misschien niet voor iedereen heel nieuw, want het systeem draait al wel een tijdje. Toch aardig om te weten. Dat geldt zeker ook voor de nieuwe mailserver van onze volleybalvereniging – en dat brengt ons op de titel Van groen naar veilig. Want die server staat diep onder de grond in een kluis, voorheen in gebruik bij De Nederlandse Bank. Waar voorheen goud werd bewaard, is nu vvdekater.nl opgeborgen bij dit datacenter van Equinix. En waarom zitten we dan daar? Omdat internetdienstverlener Echelon als klant van Equinix ruimte in deze turbokluis annex datacenter in gebruik heeft, een van onze partners is en in dat verband deze website host.

PS hopelijk is bovenstaande (nitw)it-uitleg over de wond’re it-wereld enigszins begrijpelijk, zeker voor nieet-nerdie Katertjes 🙂