Te gast

Vasse… oef. Een straf begin voor Heren 2. Waarom? Nou ja, een reis door duister Twente, een claustrofobische zaal, opportunistische en volstrekt onverstaanbare tegenstander (schijnt een van de verschijningsvormen van het Twents te zijn – nader onderzoek vereist) en een thuisfluitende scheidsrechter. Dat zijn angstbeelden die opdoemen in de hoofden van de heren, de nachten voor de wedstrijd. Let wel – dit hoeft niet noodzakelijkerwijs de realiteit te zijn. In het verleden behaalde resultaten wijzen er echter op dat het wel degelijk realistische beelden zouden kunnen zijn. Een beeld van deze wedstrijd?

Het begon al met het ontvangst met koffie: “wieheptdnsluttulfandnbarnie”. Geen koffie dus. Nou ja,d an maar snel omkleden. Spelerskaarten, wie had die ook al weer. De afwezige Pieter had ze toch aan … Laat maar. Gelukkig hebben we een hele mooie website waar alle nevoborelatienummers keurig opstaan. Het verkrijgen van een internetverbinding met je telefoon in Vasse is echter niet bepaald een triviale zaak. Toen dat eindelijk klaar was, was iedereen ook al bijna klaar met inslaan en heb ik dus onder vuur gezet door voornamelijk zo hard mogelijk tegen de muur geslagen ballen een paar keer achter de achterlijn (zover daar uberhaupt ruimte is) heen en weer gehuppeld.

Na een poging ook nog een paar ballen te slaan (de mate waarin dat lukte lag niet bepaald aan de spelverdeling) was er inmiddels een lief, blond, jong meisje op de bok geklommen en begon ze aan een poging de wedstrijd enige vorm van leiding te geven. Nu valt er van alles te zeggen over haar scheidsrechter kwaliteiten, maar ik geef het je te doen om een leiding te geven aan een wedstrijd die gedomineerd wordt door ongeleide projectielen. De zaal geeft niet bepaald aanleiding tot mooi volleybal, en daar maken de Esch Stars dan ook maximaal gebruik van. Een passing die vaak niet eens boven het net uit kwam en zo hard mogelijk beuken op een snelle set-up op een van de aanvals posities. Meestal eindigt dat met een frustrerende participatie van het plafond in het spel, een sterk neerwaarts spiraliserende sfeer en een verlies dat snel, maar dan ook heel snel in de donkerste krochten van het menselijk geheugen weggestopt moet worden.

Edoch; Een illuster woord om een totale wending van alle verwachtingen aan te geven. Het blufpoker spel werd door heren 2 gewoon niet beantwoord met plafondballen, maar met een strakke passing en een niet lomp, maar wel effectief hard aanval. De lichte achterstand in de eerste set, kon dus aan het einde, met hulp van de juiste dosis fanatisme, omgezet worden in winst! De tweede set begon voortvarend, met een goede serve serie en meteen een kleine voorsprong die tijdens de set wel wat groter en kleiner werd, maar nooit angstig klein.

Misschien was het wel zo tegen de verwachting in, dat de concentratie even verslapte in de derde set. Het lukte allemaal net wat minder, het was net wat slordiger en ondanks dat het misschien maar over marginale verschillen ging met de voorgaande sets, is dat voor de Vassenaren genoeg om de winst te grijpen.

De vierde set leek volgens hetzelfde stramien te gaan verlopen. Of eigenlijk nog erger. In de eerste fase van de set werd er slordig gespeeld, de serve kon niet goed verwerkt worden en een ruime 6 punten voorsprong was al snel gerealiseerd door de thuisploeg. Toen vond de bank het echter genoeg en zette een hevig offensief in: weggedrukt in een opslagplek voor weet ik niet wat voor toestel of gym attribuut, stuwden zij decibel-rijke oppeppingen ons veld in. Begeisterd sloeg Goof serve na serve, die ofwel direct voor een punt zorgde ofwel na een ralley in ons voordeel beslecht werd. Een muur van fanatisme was waar de Vassenaren tegen aankeken. Het puntenaantal van de Esch Stars werd geevenaard en bijna verpletterend in een voorsprong omgezet. Even werd het weer wat stiller toen er toch nog wat tegenstand kwam en de stand op 20-20 weer gelijk kwam. Een time-out om even de rust te pakken en de kleine dip te neutraliseren deden hun werk. Overweldigend, met ongekende strijdlust werd de laatste set gewonnen. Een klinkende 3-1 winst voor better.be de kater!

Heren, het was dit keer heerlijk om weer te gast te zijn in Vasse. En persoonlijk: leuk om weer te gast te zijn bij jullie!