Bij voorbaat een bijzondere jaargang

Eigenlijk zijn alleen de namen van de spelers vertrouwd dit seizoen bij Heren 1. De vaste clan speelt net als de rest van de vereniging onder een nieuwe naam, Better.be de Kater, en in nieuwe kleding. Het wit-donker-blauw-geel maakt plaats voor wit, feller blauw en oranje. Daarnaast komen we in de 1e klasse op plaatsen waar we ondanks meer dan 25 jaar reizen in het Twentse volleybaldistrict, met af en toe een uitstapje naar het Gelderse, nog nooit zijn geweest.

We hebben dus geen flauw idee wat ons te wachten staat bij clubs met illustrere namen als Markel Up en SVH. Er zijn meer accommodaties (en kantines dan wel dorpscafé’s nabij de kerk) onbekend voor ons, hoewel we de tegenstander ooit wel eens tegen het lijf zijn gelopen – zo speelt Rosstars vanaf dit seizoen in een eigen domein in Rossum.

We komen gelukkig ook een hele reeks oude bekenden tegen. Denk aan de mannen van het vierde van Twente ’05, die net als wij vorig jaar degradeerden uit de promotieklasse. Ook het tweede van Webton Twente bevat vele bekende gezichten, hetzelfde geldt voor het derde van Rivo, Dynamiek 1, RAC 1 en Devoc 1.

De grootste verandering is voor ons vooral psychologisch van aard en onszelf aangedaan: wij zijn van de vertrouwde thuiswestrijden op zaterdag afgestapt en naar de donderdagavond verhuisd. En daarmee veranderen we ook van hal: we vertonen onze kunsten c.q. fratsen niet meer in onze eigen Pathmoshal, maar in de Diekmanhal. Dat laatste brengt eerlijk gezegd wel enige vrees met zich mee. Voor knie- en enkelblessures dankzij de betonnen constructie en snotneuzen door het tochtgat. Qua gezelligheid achteraf is het gelukkig niet echt aanpassen.

Die doordeweekse lijn, waarmee we het weekeinde vrijspelen voor andere beslommeringen, hebben de Nevobo en onze tegenstanders strak doorgetrokken. Dus in plaats van een standaard volleybalzaterdag met heel af en toe een vrijdags uitje ziet het er naar uit dat we dit seizoen slechts 2 van de 22 potjes op die zaterdag spelen…

Samengevat blijft dus heel weinig bij het oude dit seizoen, of het moeten de koppen van de spelers zijn (zie update Wie zij we eigenlijk?). We zullen zien hoe het gaat, waarbij we eerst vervroegd om het eggie moeten tegen Time Out in Diepenheim (al op 17 september) spelen om de zondag daarna traditiegetrouw het VBT – gezien die competitiewedstrijd meer een nabereidingstoernooi – op de UT te spelen. Ach, wat doet het er ook toe? Lol hebben we wel!