Twee voor de prijs van 1 punt

Met het schaaamrood op de kaken maken wij melding van de afgelopen potjes. Dat rood komt vooral voort uit het verlate verslag (en een klein beetje voor sommige spelmomenten).

Alweer anderhalve week geleden bonden we de strijd aan met de mannen van het vierde van Twente 05. Kennelijk hadden zij zich erg druk gemaakt gezien de stand, want zij vermoedden spanningen aan onze zijde die er absoluut niet zijn. Zo verbaasden zij zich over onze late warming up (naar onze normen waren we best vroeg omgekleed en zo) en over de afwezigheid van oud-Twente-speler Bas. Dat laatste verraste ons ook wel, maar gaf ook aan dat dit potje niets bijzonders was voor De Kater.
Wij weten namelijk al lang – eigenlijk bij aanvang van dit seizoen – dat de twaalfde stek ons deel zal zijn. Dat krijg je met telefonische promotie… In de competitie kunnen we regelmatig heel goed mee met de tegenpartij, maar drukken we vaak niet door/schakelen de tegenstanders op tijd een tandje bij en produceren wij nog veel vaker zo veel onnodige fouten, dat we onszelf vooral dwars zitten en de tegenstander aan punten helpen.
Tegen Twente 05 was dat eigenlijk niet anders. Vooral in de eerste set maakten wij schier onmogelijke fouten, die je zelfs in herhaling niet kunt geloven (gelukkig is er op ons niveau geen herhaling…). Alleen daaraan was het setverlies te danken, want speltechnisch hebben Twente en wij redelijk hetzelde te bieden. Dat bleek al iets meer in de tweede set en in de derde lieten we die afschuwelijke, uit vrije wil geproduceerde missers en misverstanden vrijwel geheel achterwege.
We hadden de aanval van onze stadsgenoten heel aardig in bedwang; zeker aan de buitenkant stond een strak blok. Uiteindelijk was Twente de gelukkigste in die derde set (27-25). In de laatste speelden we zoals wel vaker vrijuit en maakten we duidelijk dat we wel degelijk setjes kunnen winnen. De uitslag was daarmee in orde.
In Denekamp ging het op de vroege vrijdagavond, na een heenreis als sardientjes, weer eens in de eerste set niet best (wanneer hebben we voor het laatst een goede eerste set gespeeld?). De koploper had het eenvoudig om het eerste punt binnen te halen. Daarna ontspon zich echter een leuke wedstrijd waarin wij heel aardig meebalden. Dat zorgde met name in de tweede en vierde set voor een close finish; 25-22 en 25-23. Maar ook deze 4-0 in Devoko’s voordeel was terecht (een puntje was wel leuk geweest).
In de kantine bleek een leuke nazit mogelijk, met live Twente-Den Haag. Het zal dan ook niet verbazen dat we als laatsten de Dorper Esch verlieten. Alleen daarom al zal de promotieklasse er volgend jaar toch iets minder leuk op worden…